Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - 235 οικογένειες στήριξε το Σώμα Πολιτών Δήμου Ν. Προποντίδας

swma politwn trofima
- Τρόφιμα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εμβολιασμοί, σχολικά είδη, παιχνίδια, είναι μερικές από τις δράσεις του Σώματος Πολιτών 

235 οικογένειες συνολικά, που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, στήριξε τον τελευταίο χρόνο το Σώμα Πολιτών
Υποστήριξης και Βοήθειας του Δήμου Ν. Προποντίδας. Να υπενθυμίσουμε ότι από τη σύστασή του τον Νοέμβριο 2013 έως τον Μάιο 2014, που έγινε ο πρώτος απολογισμός, είχαν ήδη στηριχθεί 82 οικογένειες στα όρια του Δήμου.
Αναλυτικότερα, φέτος το Σώμα Πολιτών ενέταξε σε πρόγραμμα μόνιμης στήριξης συνολικά 140 οικογένειες με μηδενικό εισόδημα και χρειάστηκε να στηρίξουμε έκτακτα και για περιορισμένο χρονικό διάστημα, άλλες 95 οικογένειες με δυσκολίες κυρίως λόγω περιστασιακής εργασίας.
Στις οικογένειες αυτές εκτός από τα βασικά και απαραίτητα είδη διατροφής, όπως ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, γάλα κ.λ.π., οι εθελόντριες του Σώματος Πολιτών φρόντισαν και για την προσωπική τους υγιεινή με την παροχή απαραίτητων ειδών υγιεινής όπως σαπούνι, σαμπουάν, χαρτί υγείας κ.λ.π καθώς και απορρυπαντικό για πλύσιμο πιάτων και ρούχων.
Επίσης διέθετε καθημερινά ψωμί και είδη φούρνου όπως κουλούρια, τυρόπιτες κ.λ.π., αλλά και είδη ένδυσης και υπόδησης, ενώ προσφέρθηκαν παιχνίδια στα παιδιά για τα Χριστούγεννα, λαμπάδες και βαμμένα αυγά για το Πάσχα. Ακόμη εξόπλισε πλήρως 65 μαθητές με όλα τα σχολικά είδη.
Παράλληλα φρόντισαν για τις ιατρικές ανάγκες όλων των οικογενειών, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Ν.Μουδανιών, καθώς και με ιδιώτες γιατρούς και εξόπλισαν με φάρμακα το κοινωνικό φαρμακείο που λειτουργεί μέσα στο Κέντρο Υγείας, όπου μπορούν να απευθύνονται για να καλύπτουν δωρεάν τις ανάγκες τους σε φάρμακα.
Αναλύοντας στατιστικά στοιχεία, όσον αφορά την ποσότητα των τροφίμων και την συχνότητα με την οποία τα λαμβάνουν οι οικογένειες, προκύπτους οι εξής διαπιστώσεις: Παίρνοντας για παράδειγμα μια τετραμελή οικογένεια, η βοήθεια σε τρόφιμα αντιστοιχεί στο ποσό των 130 ευρώ, το οποίο αν παρέχονταν σε άτομο που αμείβεται με τον κατώτερο μισθό θα αποτελούσε αύξηση του εισοδήματος του κατά 22%. Αν στην οικογένεια υπάρχει μωρό, οι ανάγκες σχεδόν διπλασιάζονται και η ποσότητα της βοήθειας που λαμβάνουν αυτές οι οικογένειες αν την υπολογίσουμε σε χρήματα ανέρχεται στο ποσό των 236 ευρώ και σε αύξηση κατά 41% ενός κατώτατου μισθού.
Τέλος, στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς στον τόπο και σε συνεργασία με τον Δήμο Ν.Προποντίδας, οι εθελόντριες του Σώματος Πολιτών πραγματοποιούν δράσεις με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας, την προβολή και την στήριξη της αγοράς και των επιχειρήσεων, όπως εκδηλώσεις τα Χριστούγεννα, το φεστιβάλ της κεντρικής πλατείας τους καλοκαιρινούς μήνες και το σταθμό πληροφοριών, τον καθαρισμό παραλίας, δενδροφυτεύσεις κ.ά.

http://www.halkidikifocus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου