Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Φτιάξτε μόνοι σας περίεργα κουρτινόξυλα (Φώτο)

Ο κλασσικός σιδηρόδρομος ή οι -σωστού μεγέθους σεσχέση με το κουρτινόξυλο-κρίκοι, είναι σίγουρα οιπρακτικότεροι τρόποι για να κρεμάσετε κουρτίνες που ανοιγοκλείνουν συχνά, χωρίς να χρειάζεστε ...
μερικά λεπτά για να τις μαζέψετε σωστά στην άκρη. 

Σε περιπτώσεις όμως παραθύρων παλιών-φθαρμένων, πολύ μικρών ή γενικά σε παράθυρα που δεν σας ενδιαφέρει οφωτισμός που θα προσφέρουν στον χώρο αντίθετα θέλετε να τα "κρύψετε" πίσω από κουρτίνες ή και για την εντελώς ανάποδη εκδοχή κουρτινών που σε μόνιμη βάση πρόκειται να είναι ανοιχτές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε είδουςσύστημα κουρτινόξυλο-κρέμασμα που ανεξάρτητα από το πόσο βολικό θα ήταν σε διαφορετική περίπτωση θα έχει ρόλο κατά βάση διακοσμητικό.
Με την ευρεία έννοια κάθε είδους ξύλινη ή μεταλλικήράβδος στην ανάλογη διάσταση, μπορεί να μετατραπεί σε κουρτινόξυλο και δεν είναι υποχρεωτικό να πρόκειται αποκλειστικά για τις προορισμένες για αυτήν την χρήση που θα βρείτε στην αγορά.

Ένα κομμάτιθαλασσόξυλο π.χ μπορεί θαυμάσια ναμετατραπεί σε κουρτινόξυλο απ΄όπου θα περάσετε είτε κρίκους είτεαπευθείας την κουρτίνα ανάλογα με τον τύπο της όπως και ένας οποιοσδήποτε σωλήνας αφού βαφτεί με όποιον τρόπο θέλετε, ένα κομμάτι σκοινί πάνω στο οποίο θα προσαρμόσετε την κουρτίνα αφού το διπλώσετε-τυλίξετε σε όποιον σχηματισμό σας αρέσει κλπ.
Τα τελείως απλά κουρτινόξυλα-σωλήνες που θα βρείτε στην αγορά δεν κοστίζουν ιδιαίτερα, σε πολλές περιπτώσεις ακριβότερα είναι τα διακοσμητικά τελειώματά τους, τα οποία επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε με κάθε είδους διακοσμητικό που θα σφηνώσετε-βιδώσετε στηνάκρη ενός απλού σωλήνα, όμως πέραν των οικονομικώνλόγων οι μετατροπές-κατασκευές αυτού του είδους είναι ένας τρόπος για να αλλάξετε κουρτινόξυλα που έχετε βαρεθεί, να συνδυάσετε το "άχαρο" μέταλλο με πιο "ζεστά"υλικά και γενικά να δημιουργήσετε ένα πιο "δεμένο" σύνολο τόσο σε σχέση με τις κουρτίνες όσο και με τηνγενική διακόσμηση-αισθητική κάποιων χώρων, αφού τιςπερισσότερες φορές επιλέγουμε τα τελείως απλά μεταλλικά κουρτινόξυλα-ράβδους. όχι επειδή ταιριάζουν ή και μας αρέσουν ιδιαίτερα αλλά ακριβώς επειδή είναι από τα πιο οικονομικά

1. Με ένα ...κλαδί
Ένα κομμάτι φυσικού ξύλου μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με πάρα πολλούς τρόπους, ανάλογα με το είδος της κουρτίνας αλλά και τον χώρο.
Επιλέξτε το πάχος του ξύλου ανάλογα με το βάρος της κουρτίνας ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να σπάσει και ανάλογα με το αν θα τοποθετηθεί π.χ σε ένα νεανικό-μοντέρνο καθιστικό, μια κρεβατοκάμαρα ή ένα εξοχικό σπίτι διαλέξτε ή ίσια κλαδιά -λεπτούς κορμούς ή ξύλα με πιο σύνθετους σχηματισμούς, τα οποία βεβαίως μπορούν και να βαφτούν-επεξεργαστούν με χρώμα


2. Με ...σκοινί
Επίσης "ζεστό" υλικό αλλά και ιδιαίτεραταιριαστό με καλοκαιρινά στοιχεία/διακοσμήσεις. Μπορεί τόσο νααντικαταστήσει ένα κουρτινόξυλο όσο και να το ...εξαφανίσει αν επιλέξετε ναεπενδύσετε ένα ξύλινο ή μεταλλικό κουρτινόξυλο με κάθε είδους σκοινιού-σπάγγου ή και να το χρησιμοποιήσετε αντί για κρίκους, δημιουργώντας πολύιδιαίτερης όψης κουρτίνες κατάλληλες για μικρά παράθυρα, για κουρτίνες που συνήθως είναι κλειστές κλπ.
3. Με ...ύφασμα
Ο τρόπος για να "δέσετε" απόλυτα ένα κουρτινόξυλο με το ίδιο ή ένα ταιριαστό με της κουρτίνας ύφασμα στον ίδιο χώρο π.χ καλύμματα, μαξιλάρια κλπ, για να "κρύψετε" εντελώς παλιά-φθαρμένακουρτινόξυλα και γενικά για να δημιουργήσετε τελικώς ένα εξ΄ολοκλήρου υφασμάτινο διακοσμητικό στοιχείο που φυσικά μπορεί να είναι σε μέγεθος/όγκο όσο μεγάλο ή μικρότερο επιλέξετε.

4. Με ...χρώμα
Αν κάτω από την μπογιά θα βρίσκεται ένα κανονικό κουρτινόξυλο ράβδος ή ένας ...υδραυλικός μεταλλικός ή και πλαστικός σωλήνας θα το ξέρετε μόνον εσείς.
Εκτός από το απλό βάψιμο μπορείτε με μπογιά να δώσετε παλαιωμένη όψη, να εφαρμόσετε τεχνικές πατίνας ή και decoupage,δημιουργώντας από ένα εντελώς ...αδιάφορο διακοσμητικά κουρτινόξυλο ένα πολύ ιδιαίτερο και απόλυτα ταιριαστό με όλα ταυπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία ενός δωματίου.
5. ...Χωρίς κουρτινόξυλο

Εξαιρετικά ιδιαίτερη και όμορφη επιλογή για παράθυρα που δεν θέλετε απλώς να κρεμάσετε μια κουρτίνα αλλά πραγματικά να ταμετατρέψετε σε κεντρικά διακοσμητικά στοιχεία ενός χώρου, υπό την προϋπόθεσηβεβαίως ότι θα πρόκειται για παράθυρα για τα οποία δεν σας ενδιαφέρει το φως που θα προσφέρουν στον χώρο αφού τέτοιου είδους κρεμασμένες κουρτίνες είτε θα είναι μόνιμαστερεωμένες και ελαφρά κλειστές ή δύσκολα θα ανοίγουν.
Αντί για κουρτινόξυλα θα χρειαστεί να προσαρμόσετε-βιδώσετε στον τοίχο πομολάκια για συρτάρια-ντουλάπια ή κάθε είδους μικρά ή μεγαλύτεραδιακοσμητικά καρφιά στα οποία και θα στερεώσετε ανά διαστήματα την κουρτίνα, δίνοντάς της ανάλογα και με το ύφασμα όποιον σχηματισμό-κυματισμό-σχέδιο εσείς θέλετε.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου