Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - Δήμος Ν. Προποντίδας: Ο πρώτος Δήμος στη Χαλκιδική που σχεδιάζει τη διαδικτυακή προβολή του

paralia xalk2
- Γρ. Τάσιος: Ευθύνη των κατοίκων και των Δήμων η αποκρουστική εικόνα των σκουπιδιών στις παραλίες, με την έναρξη της τουριστικής σεζόν
Ο πρώτος Δήμος στη Χαλκιδική που προσεγγίζει
τεχνοκρατικά το θέμα του Τουρισμού, για τη διαδικτυακή προβολή του, αλλά και μέσω τουριστικού οδηγού, σε συνεργασία με τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής και επαγγελματίες φωτογράφους. Το παραπάνω ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας στην εκπομπή 'Αλήθειες και Ψέματα" της Κορίνας Ζολλά, στο Ράδιο Star, για τη τουριστική περίοδο που μόλις ξεκίνησε.
Παράλληλα, ο κ. Τάσιος επεσήμανε ότι – παρά το γεγονός ότι η φετινή τουριστική σεζόν δεν άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς – ξεκινάει με τρία σημαντικά γεγονότα: Πρώτον το συνέδριο της ΚΕΔΕ που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες στη Χαλκιδική, δεύτερον το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Αστυνομικών που θα γίνει επίσης στο νομό και τρίτον τηνδιαδικτυακή προβολή του τόπου, σε συνεργασία με τη Marketing Greece, που θα αναλυθεί στη συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.
Ωστόσο, ο κ. Τάσιος παραδέχθηκε ότι παρ’ ότι γίνεται μια συστηματική προσπάθεια για την ανάπτυξη του Τουρισμού σε υψηλό επίπεδο στη Χαλκιδική, υπάρχουν παράγοντες που δρουν ανασταλτικά: Αναφερόμενος στο ρεπορτάζ του halkidikifocus (δείτε το εδώ) για τις σωρούς σκουπιδιών που υπήρχαν σε Πευκοχώρι και Χανιώτη (μάρτυρας και ο ίδιος αφού βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στην Κασσάνδρα) τόνισε ότι αυτό οφείλεται πρώτον στους ίδιους τους επαγγελματίες και κατοίκους που πετούν ανεξέλεγκτα σκουπίδια, μπάζα κλπ., αλλά και στους Δήμους, οι οποίοι δεν έχουν τον καλύτερο δυνατό συντονισμό για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. Από την άλλη επεσήμανε την υποχρηματοδότηση που έχει επιφέρει στους Δήμους τόσο ο Καλλικράτης, όσο και τα μνημόνια, τονίζοντας ωστόσο ότι για τη λύση του προβλήματος θα πρέπει ο κάθε Δήμος να βάλει τις προτεραιότητές του, να σχεδιάσει έγκαιρα και να οργανώσει τις λειτουργίες του στην κατεύθυνση αυτών των προτεραιοτήτων.

http://www.halkidikifocus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου