Παρά το γεγονός ότι κυκλοφορούν στην αγορά πολλές γεύσεις καφέ, μια νέα αξιοπερίεργη μόδα φαίνεται να επιβάλλεται στην κατανάλωση του δημοφιλούς ροφήματος.
Η ιδέα ,του να γαρνίρεις τον καφέ σου με μια κουταλιά βούτυρο και λάδι καρύδας, μπορεί να προκαλέσει σε κάποιους καρδιακή προσβολή. Οι θαυμαστές του θεωρούν το ρόφημα, που έχει αποκτήσει το παρατσούκλι «καφές σφαίρα», ως ένα υποκατάστατο γεύματος καθώς υποστηρίζουν ότι τα λίπη που περιέχει βοηθούν στο να έχεις παρατεταμένη ενέργεια, να καις θερμίδες και να μην νιώθεις πεινασμένος μέχρι το μεσημέρι. Ο δημιουργός αυτού του ροφήματος είναι ο Αμερικανός επιχειρηματίας Ντέιβ Ασπρει, ο οποίος εμπνεύστηκε για την δημιουργία της νέας γεύσης από ένα ταξίδι του στο Θιβέτ, όταν ένας ντόπιος του έδωσε να πιει τσάι , με βούτυρο από γιακ, για να πάρει δυνάμεις.
Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν διατροφολόγοι που φοβούνται ότι η μεγάλη κατανάλωση βουτύρου θα μπορούσε να ανεβάσει τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα, αυξάνοντας τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων. Ενας ειδικός διευκρινίζει ότι το ρόφημα μπορεί να δίνει ενέργεια σε αυτούς που ξοδεύουν αρκετή ενέργεια αλλά για αυτούς που έχουν συνηθίσει στην καθιστική ζωή το ρόφημα θα προσθέσει περισσότερα λίπη στον οργανισμό τους. Μάλιστα, συνιστά την παραδοσιακή κατανάλωση καφέ, κάτι που είναι πολύ δύσκολο στις μέρες μας καθώς υπάρχει μια πληθώρα γεύσεων, οι οποίες μας προκαλούν να τις δοκιμάσουμε .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου