Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - Η τιμή της ελιάς και πάλι στο προσκήνιο στη Χαλκιδική

elies2
Η τιμή της ελιάς απασχολεί για ακόμη μια χρονιά τον αγροτικό κόσμο της Χαλκιδικής.
Σύμφωνα με την Ένωση Νέων Αγροτών Χαλκιδικής, οι έμποροι ακόμη δεν έχουν ανακοινώσει τιμή ενώ σε πολλές περιπτώσεις το προϊόν έχει “γαλακτώσει” και “μελανιάσει”.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος της ΕΝΑ Χαλκιδικής, Παύλος Γιαλαγκολίδης, αναφέρει ότι “πολλοί αγρότες παραδίδουν το προϊόν στο έλεος και στην όρεξη κάποιου εμπόρου επιλέγοντας αυτός να αποφασίσει τιμή για το προϊόν”. Η ΕΝΑ Χαλκιδικής επιρρίπτει ευθύνες σε Ενώσεις και Συνεταιρισμούς προτείνοντας να σκεφτούν οι αγρότες την πιθανότητα να ξεκινήσουν οι ίδιοι τη μεταποίηση του προϊόντος τους και να πουλάνε τις ελιές χωρίς πίεση όλο το χρόνο. Καλεί, δε, τους αγρότες να “κυνηγήσουν” εκθέσεις του εξωτερικού ώστε το προϊόν να γίνει ευρύτερα γνωστό και να πολλαπλασιαστούν τα κέρδη για τους ίδιους. (Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ).
Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή η τιμή της ελιάς Χαλκιδικής δεν ξεπερνάει τα 90 λεπτά το κιλό ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι έμποροι φέρεται να προσφέρουν τιμή της τάξης των 40 με 50 λεπτών το κιλό.
http://gaiorama-agro.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου