Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - Στο νέο ΕΣΠΑ εντάσσεται το φράγμα Χαβρία

xavrias
- Χρόνιο αίτημα η κατασκευή του φράγματος που θα λύσει το πρόβλημα της υδροδότησης στη Χαλκιδική
Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 - 2020» (ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ) του νέου ΕΣΠΑ,περιλαμβάνεται το έργο της κατασκευής του φράγματος του Χαβρία, του οποίου η υλοποίηση θα μπορεί να καλύψει τις - συνεχώς αυξανόμενες - ανάγκες σε νερό της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», στο ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ εντάσσονταιακόμη 22 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 5,2 δις, επιχειρώντας την αξιοποίηση του 22% των κοινοτικών πόρων του νέου ΕΣΠΑ, το οποίο ανέρχεται σε περίπου 20 δις ευρώ.
Το ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ συγχρηματοδοτείται τόσο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) με 1,1 δισ. ευρώ όσο και από το Ταμείο Συνοχής (ΤΣ) με 3,2 δισ. ευρώ, με τους εθνικούς πόρους να ανέρχονται σε 853 εκατ. ευρώ.
Να σημειώσουμε ότι από τις αρχές του 2012 ήδη είχαν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι, ωστόσο χρειάστηκε να περάσουν πάνω από 3 χρόνια για να ενταχθεί το έργο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Το φράγμα θα κατασκευαστεί στη νότια Χαλκιδική περίπου 3 χλμ. βορειοδυτικά από την Ορμύλια και θα περιλαμβάνει την κατασκευή ταμιευτήρα, ενώ όταν ολοκληρωθεί θα λύσει το πρόβλημα του πόσιμου νερού στα δύο «πόδια» της Χαλκιδικής και παράλληλα θα δίνει τη δυνατότητα για άρδευση σε 24.000 στρέμματα αγροτικής γης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου