Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Soofa: ηλιακό παγκάκι φορτίζει smartphones, κατεβάζει περιβαλλοντικά δεδομένα !

To Soofa είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό παγκάκι: πρόκειται για ηλιακά παγκάκια που έχουν τη δυνατότητα να φορτίζουν “έξυπνα” τηλέφωνα και ταμπλέτες, αλλά και να λαμβάνουν περιβαλλοντικά δεδομένα.

Η εφεύρεση...


ανήκει σε τρεις γυναίκες που δημιούργησαν την εταιρεία Changing Environment, η έναν “τεχνοβλαστό” (spin-off) του εργαστηρίου Media Lab του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασσαχουσσέτης (MIT-Massachusetts Institute of Technology).

“Ξεκίνησε ως ερευνητικό έργο και κατέληξε σε κάτι που θέλει ο κόσμος” ανέφερε στο ABC News η συνιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, Σάντρα Ρίχτερ. “Φαίνεται ότι οι χρήστες ξεμένουν συχνά από μπαταρία στο κινητό τους” πρόσθεσε.

—Η τεχνολογία

Με μια πρώτη ματιά, το Soofa μοιάζει με τυπικό παγκάκι.

Ωστόσο, αυτό που το διακρίνει είναι ότιενσωματώνει ένα σταθμό φόρτισης που εκμεταλλεύεται την ηλιακή ενέργεια για να φορτίσει δύο έξυπνα κινητά τηλέφωνα ταυτόχρονα.

Τα παγκάκια συνδέονται επίσης με το ασύρματο δίκτυο 4G LTE της Verizon για να συλλέξουν δεδομένα σχετικά με το περιβάλλον και τα επίπεδα ηχορρύπανσης.

Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας του Soofa μπορούν να ενημερωθούν για τη συχνότητα χρήσης του παγκακίου, το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται και τις ώρες παροχής ηλιακής ενέργειας στους χρήστες του.


Τη χρηματοδότηση των πρώτων Soofa στη Βοστώνη έχει αναλάβει η Cisco χωρίς οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο και στόχος είναι η τεχνολογία να επεκταθεί και σε άλλες αμερικανικές πόλεις.

“Θέλουμε ένα έξυπνο, βιώσιμο, κοινωνικό μέρος” λέει η Ρίχτερ. “Βλέπουμε αυτή την τεχνολογία ως το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη έξυπνων, αστικών επίπλων” καταλήγει.


http://www.econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου