Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Οι Ορθόδοξοι στην Κορυτσά υπό το έλεος των ακραίων ισλαμιστών (Bίντεο)

keimenoΑποφασίσαμε να κάνουμε ένα ταξίδι στα χωριά Δάρδα, Σινίτσα και Κιουτέζα. Έτσι ξεκινήσαμε από νωρίς. Γνωρίζοντας το γεγονός πως κατά την διαδρομή υπάρχουν πολλά εικονίσματα, μικρά παρεκκλήσια είπαμε να
σταματήσουμε και να προσκυνήσουμε. Τι βρήκαμε όμως;
Κατεστραμμένα τουλάχιστον πέντε από αυτά. Κατά την διαδρομή αυτό το μικρό παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, του Αγίου Αθανασίου, του Προφήτη Ηλία, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της Αναστάσεως του Κυρίου είναι εντελώς κατεστραμμένα. Τραβήξαμε μόνο σε δύο από αυτά εικόνες που θα δείτε παρακάτω. Ενδιαφερθήκαμε να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Μείναμε έκπληκτοι από τις διηγήσεις των κατοίκων που τα ονόματα τους δεν μπορούμε να αναφέρουμε γιατί είναι λίγοι στην περιοχή και κινδυνεύουν άμεσα. Μας είπαν πως ομάδα λίγων ατόμων με εμφάνιση τζιχαντιστών, (μούσια, λευκά ρούχα κ.λπ) με ένα άσπρο τέσσερα επί τέσσερα (μάλλον Λάντα) κατέστρεψαν αυτά τα παρεκκλήσια κατά την διαδρομή που ενώνει αυτά τα χωριά τα οποία βρίσκονται μόλις (σε ευθεία γραμμή) 500 μέτρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα.
Οι ίδιοι τρομοκρατημένοι από την παρουσία τους δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι. Κάποιοι άφησαν υπόνοιες πως ήταν και οπλισμένοι, χωρίς να είναι σίγουρος. Από τι φαίνεται η ομάδα αυτή που φυσικά δεν έχει κάποια σχέση με τους μωαμεθανούς κατοίκους της περιοχής οι οποίοι συμβιώνουν αρμονικά με τους ορθοδόξους, προσπαθούν να μετατρέψουν την περιοχή σε βάση όπου δοκιμάζουν το προσηλυτισμό των κατοίκων σε ακραίες μορφές πίστης αλλά και να τρομοκρατήσουν τους ορθοδόξους και τους έλληνες κατοίκους της περιοχής, βεβηλώνοντας ότι ιερό και όσιο έχουν. Φυσικά τώρα πια, οι εξτρεμιστικές ομάδες, παίρνουν θάρρος και από τα τελευταία γεγονότα όπου το Αλβανικό Κράτος βεβήλωσε και κατέστρεψε Ορθόδοξο ναό.
Το πρώτο παρεκκλήσι είναι αυτό του Αγίου Γεωργίου.
Οι ίδιοι μετακινούνται ελεύθερα σε όλη την περιοχή, την οργώνουν κυριολεκτικά κάνοντας ότι θέλουν. Πριν από κάποιες εβδομάδες μάλλον η ίδια ομάδα (γιατί ήταν νύχτα) είδε και ο κάτοικος Μπομποστίτσας Τζ. να στοχεύει και να καταστρέφει με πέτρες τις εικόνες που βρίσκονται στο παρέκκλιση της Αγίας Κυριακής κάποια μέτρα από την είσοδο του χωριού. Τους φώναξε και τους αμόλησε τα σκυλιά αλλά δεν φοβήθηκαν μάλιστα απείλησαν πως θα τα σκοτώσουν.
Τα περιστατικά αυτά είναι αρκετά για να δείξουν σε τι κίνδυνο βρίσκεται η περιοχή, οι ορθόδοξοι και όχι μόνο. Τα ακραία στοιχεία και οι ακραίες εκδηλώσεις έχουν ενισχυθεί πάρα πολλοί και φοβούμαστε πως αυτοί οι άνθρωποι δεν θα σταματήσουν μόνο στην καταστροφή ναΐσκων, αλλά κάποια στιγμή μπορεί να απειλήσουν και ζωές.
Οι ορθόδοξοι και οι έλληνες της περιοχής είναι αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο. Αυτοί νοιώθουν απροστάτευτοι από το κράτος στο οποίο ζουν γιατί το ίδιο το κράτος έχει εξαπολύσει εκστρατεία εκφοβισμού, παραπληροφόρησης εναντίων τους, ενθαρρύνοντας έτσι ακραίες συμπεριφορές σε βάρος τους.
Πριν είναι πολύ αργά καλούμε τα αρμόδια όργανα και όποιων ενδιαφέρεται για μας να κάνουν ότι μπορούν να σταματήσουν ή να ελέγξουν τα ακραία αυτά στοιχεία γιατί φοβόμαστε πως δεν είναι μακριά η στιγμή που θα υπάρξουν ίσως και θύματα.
pelasgoskoritsas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου