Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

ΠΑΓΩΜΑΡΑ - Έκλεισε ιστορική εφημερίδα - ΣΟΚ στο χώρο των εκδόσεων... (Φώτο)

Την αναστολή της έκδοσης ανήγγειλε στους εργαζομένους των «ΣΠΟΡ του Βορρά» η ιδιοκτησία της εφημερίδας το πρωί της Δευτέρας 1/6.

Για την  ακρίβεια, οι εργαζόμενοι, στους οποίους οφείλονται μισθοί πολλών μηνών, ενημερώθηκαν να μην  πάνε στη δουλειά τους καθώς τα ιστορικά «ΣΠΟΡ» δεν θα κυκλοφορήσουν ξανά, τουλάχιστον μέχρι νεοτέρας. Φυσικά εκείνοι (14 δημοσιογράφοι και 4 τεχνικοί) πήγαν στα γραφεία τους και θα συνεχίσουν να πηγαίνουν μέχρι να δοθεί μια οριστική  λύση.

Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα υπήρχαν πολλά οικονομικά προβλήματα και είχαν γίνει πολλές προσπάθειες από την πλευρά των εργαζομένων και να πιέσουν τον ιδιοκτήτη Γιάννη Ρήγα να τους δώσει τα δεδουλευμένα τους (το 2012 είχε υπάρξει και πολύμηνη επίσχεση εργασίας) αλλά και για να συνεχίσει να βγαίνει η εφημερίδα, η οποία είχε πορεία 35 χρόνων και μεγάλο βάρος στα εκδοτικά πράγματα της Θεσσαλονίκης.

Η επίσημη εκδοχή περί αναστολής μιλάει για αδυναμία καταβολής του ποσού που απαιτεί το τυπογραφείο. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί κανένα σχέδιο για την επόμενη μέρα στα «ΣΠΟΡ του Βορρά», ούτε το οριστικό κλείσιμο τους. Οι δημοσιογραφικές ενώσεις έχουν ενημερωθεί και ετοιμάζουν κινητοποιήσεις, πλην όμως το κακό μοιάζει να έχει ήδη γίνει.
                              Πηγή: sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου