Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - Μειωμένες το φετινό Μάιο οι μετακινήσεις των Θεσσαλονικέων προς τη Χαλκιδική

Picture 0 for Μειωμένες το φετινό Μάιο οι μετακινήσεις των Θεσσαλονικέων προς τη Χαλκιδική
Ανησυχητικά μειωμένη χαρακτηρίζουν οι αυτοδιοικητικοί της Χαλκιδικής όχι την 
τουριστική κίνηση, που έτσι κι αλλιώς δεν έχει ξεκινήσει ακόμη στο μεγαλύτερο θερινό τουριστικό θέρετρο της Βόρειας Ελλάδας, αλλά τον αριθμό των επισκέψεων των Θεσσαλονικιών, που έχουν σπίτια στο νομό.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, αλλά και δήμαρχοι της περιοχής διαπιστώνουν πως φέτος η επισκεψιμότητα των Θεσσαλονικέων, σε σχέση με την ίδια εποχή πέρσι, είναι εξαιρετικά μειωμένη, παρότι μάλιστα ο καιρός ήταν ευνοϊκός τα προηγούμενα Σαββατοκύριακα.

Οι ίδιοι θεωρούν ότι η δραματική μείωση των εισοδημάτων είναι ένας από τους κυριότερους λόγους, που τουλάχιστον τα προηγούμενα τρία Σαββατοκύριακα οι μετακινήσεις από τη Θεσσαλονίκη προς τη Χαλκιδική ήταν εξαιρετικά μειωμένες.

Μάλιστα, όπως τόνιζαν στη Voria.gr, περιμένουν αυτό το Σαββατοκύριακο να αποτελέσει την απαρχή για το άνοιγμα των εξοχικών στη Χαλκιδική, αλλά την ουσιαστική ανάκαμψη την προσδοκούν μετά το τέλος των σχολείων και των πανελλαδικών εξετάσεων.

«Πολλοί παράγοντες δεν ευνόησαν για να έρθουν οι Θεσσαλονικείς που έχουν εξοχικά στο νομό μέσα σε αυτές τις 20 μέρες του Μαΐου. Το Πάσχα φέτος έπεσε πολύ νωρίς σε σχέση με πέρσι, ενώ παράλληλα ακόμη δεν τελείωσαν τα σχολεία και οι πανελλαδικές. Ο καιρός μπορεί να ήταν καλός, από την άλλη όμως υπάρχει και η οικονομική δυσπραγία. Αυτοί οι παράγοντες συντέλεσαν στη μειωμένη κίνηση από Θεσσαλονίκη. Ελπίζουμε πως μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς και των εξετάσεων να έχουμε μαζική προσέλευση τόσο από τους Θεσσαλονικείς, όσο κι από τους ξένους τουρίστες, τα πρώτα ‘κύματα’ των οποίων θα αρχίσουν να έρχονται την ίδια περίοδο», τόνισε ο κ. Γιώργος.

Χαρακτηριστικό είναι ότι και οι επαγγελματίες εστίασης στην περιοχή περιμένουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο για να αρχίσει ουσιαστικά η θερινή σεζόν, καθώς τονίζουν ότι αν συνεχιστούν και οι υπόλοιπες δέκα μέρες του Μαΐου με τους ίδιους ρυθμούς με τον υπόλοιπο μήνα, το φετινό ξεκίνημα θα είναι από τα χειρότερα των τελευταίων ετών.

Οι ίδιοι τονίζουν ότι κάθε χρόνο χάνονται και ορισμένα από τα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου, λόγω των εαρινών καταιγίδων, ενώ η υποκατανάλωση των τελευταίων τριών ετών είναι δεδομένο ότι θα συνεχιστεί και φέτος.

 ergoliptesxalkidikis.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου