Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Ταξίδι στην ιστορία και τα αξιοθέτα της Θεσσαλονίκης (Φώτο)

DSC_2856
Μια μοναδική εμπειρία περιήγησης στα μνημεία και αξιοθέατα της πόλης μέσα σε 80 λεπτά, δίνουν σε ντόπιους αλλά και τουρίστες λεωφορεία ανοιχτού τύπου και τρενάκια. Πρόκειται για τον «Αποκλειστικό φορέα περιήγησης», Thessaloniki sightseeing, που λειτουργεί από τον Μάρτιο στην πόλη και προσφέρει μια ολοκληρωμένη ξενάγηση σε οκτώ ιστορικά μνημεία της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, οι οκτώ στάσεις που κάνουν τα
λεωφορεία είναι: Λευκός Πύργος, Αρχαιολογικό Μουσείο, ναός Αγίας Σοφίας, ναός Αγίου Δημητρίου, Βυζαντινά Κάστρα, Καμάρα, Πλατεία Αριστοτέλους και λιμάνι.
«Ήταν κάτι που έλειπε από την πόλη. Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν απαραίτητο για τον τουρίστα και ειδικά για αυτόν που έρχεται για λίγες μέρες ή για λίγες ώρες να δει τα αξιοθέατα» τονίζει η υπεύθυνη της εταιρείας Ιωάννα Τουλκερίδου. «Η εταιρία Thessaloniki sightseeing ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην πόλη μας πριν 2 χρόνια. Όπως και σε άλλες πόλεις του εξωτερικού η περιήγηση με ανοιχτού τύπου λεωφορεία έχει αποκτήσει ένθερμο κοινό αφού προσφέρει την οικονομική και γρήγορη ξενάγηση σε συνδυασμό με τον πολυγλωσσικό σχολιασμό», συμπληρώνει.
Όπως λέει και η ίδια, η Θεσσαλονίκη είναι μια πανέμορφη πόλη με πάρα πολλά αξιοθέατα αλλά και ενδιαφέροντα σημεία που πραγματικά κόβουν την ανάσα. «Η διαδρομή ολοκληρώνεται σε 80 λεπτά και κάνει 8 στάσεις στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης αλλά παρέχει την δυνατότητα στους αξιότιμους πελάτες της να επισκεφθούν αμέτρητα ιστορικά μνημεία εκμεταλλευόμενοι την συνεχή κυκλοφορία των λεωφορείων», τονίζει.
Έλειπε από την πόλη


DSC_2853
Οι τουρίστες, Έλληνες αλλά και ξένοι, αγκάλιασαν αυτό το εγχείρημα καθώς όπως λένε ήταν κάτι που έλειπε από την πόλη. «Είμαι από τη Λαμία. Ήρθαμε διακοπές στη Θεσσαλονίκη και πήραμε το ανοιχτό λεωφορείο για μια βόλτα. Είδαμε τα αξιοθέατα όπως το Λευκό Πύργο και το αρχαιολογικό μουσείο. Νομίζω ότι χρειαζόταν να γίνει αυτό στη Θεσσαλονίκη» λέει ο Περικλής Σκαρλάτος. Την ίδια περίπου άποψη έχει και η Γεωργία Στεργίου. «Τέτοια λεωφορεία ανοιχτού τύπου έχουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες του κόσμου γιατί όχι και η Θεσσαλονίκη; Εμείς στη Λαμία έχουμε λεωφορεία ανάλογου τύπου που τα βάζει όμως ο δήμος και οι τουρίστες μπορούν να δουν τα αξιοθέατα της πόλης», τονίζει. Ο JohnKinsinker είναι από την Αγγλία και επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη πρώτη φορά. Ανέβηκε στο ανοιχτό λεωφορείο και περιηγήθηκε στα αξιοθέατα της πόλης. «Είναι πολύ καλό! Το απήλαυσα! Σε λίγα λεπτά γνώρισα την πόλη και την ιστορία της. Το συστήνω σε όλους» λέει.  «Σταματήσαμε στο αρχαιολογικό μουσείο και στον Άγιο Δημήτριο που τόσο πολύ ήθελα να επισκεφθώ» λέει η Σοφία Σκαρλάτου και συνεχίζει: «Είδαμε τα αξιοθέατα της πόλης μέσα σε πολύ λίγη ώρα χωρίς να κουραστούμε καθόλου».

DSC_2850
Δρομολόγια
Τα δύο λεωφορεία ανοιχτού τύπου της εταιρείας πραγματοποιούν ξεναγήσεις από τις 9 το πρωί από το Λευκό Πύργο έως τις 8 το βράδυ, με συχνότητα δρομολογίων ανά 40 λεπτά. Τα πράσινα λεωφορεία δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να αποκομίσουν μια πανοραμική εικόνα της πόλης και να δουν από διαφορετική οπτική τα κυριότερα μνημεία της. Οι επισκέπτες, αξιοποιώντας τις προγραμματισμένες στάσεις, μπορούν να κατεβαίνουν από τα λεωφορεία και να κάνουν μία σύντομη περιήγηση στα ομορφότερα σημεία της πόλης.
Η περιήγηση
Η διαδρομή ολοκληρώνεται σε 80 λεπτά και γίνονται 8 στάσεις στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης αλλά παρέχεται η δυνατότητα στους αξιότιμους πελάτες της να επισκεφθούν αμέτρητα ιστορικά μνημεία εκμεταλλευόμενοι τη συνεχή κυκλοφορία των λεωφορείων. Επίσης, οι επιβάτες – τουρίστες έχουν τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια της διαδρομής επεξηγηματικής αφήγησης σε 8 διαφορετικές γλώσσες. «Οι επιβάτες φοράνε τα ακουστικά και ακούνε την ξενάγηση στη γλώσσα που επιλέγουν» σημειώνει η κα Τουλκερίδου και συμπληρώνει: «Η μοναδική ανάμειξη της παράδοσης και της σύγχρονης ιστορίας που τόσο αρμονικά δένουν σε κάθε δρομάκι και γειτονιά της πόλης γίνονται τώρα πιο κατανοητά και πιο οικεία μέσα από τον συνδυασμό διασκέδασης –ενημέρωσης αλλά και την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών που προσφέρει η εταιρεία «Thessaloniki sightseeing»».
DSC_2857
Κόστος

Το ταξίδι στην ιστορία και τις ομορφιές της Θεσσαλονίκης κοστίζει από 6 – 9 ευρώ για τους ενήλικες και για τα παιδιά άνω των πέντε ετών 3 ευρώ. Συγκεκριμένα:
Τιμές εισιτηρίου μίας ημέρας (Δίνεται η δυνατότητα στους επιβάτες να ανεβοκατεβαίνουν στις στάσεις «hop on – hop off»)
• Για παιδιά έως 4 ετών – δωρεάν.
• Για παιδιά από 5 έως 14 ετών – τιμή εισιτηρίου 3 ευρώ.
• Για ενήλικες – τιμή εισιτηρίου 9 ευρώ.
Φθηνότερα είναι τα εισιτήρια περιήγησης της πόλης με τρενάκι καθώς κοστίζουν 4 ευρώ για τους ενήλικες και 2 ευρώ για τα παιδιά. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 45 λεπτά. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν ένα συναρπαστικό ταξίδι ξενάγησης στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι τουρίστες ή και οι Θεσσαλονικείς που θα θελήσουν να γνωρίσουν περισσότερο την πόλη, μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια είτε από το κιόσκι της εταιρείας που βρίσκεται κοντά στο Λευκό Πύργο, είτε σε κάθε στάση από τον οδηγό.

Της Φρόσως Βαρβάρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου