Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας συμμετέχει ο Δήμος Ν. Προποντίδας

ee kinitikothtas
- Δράσεις για καλύτερη ποιότητα ζωής
Στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, που πραγματοποιείται από 5 έως 12 Οκτωβρίου θα συμμετέχει ο Δήμος Ν. Προποντίδας, μαζί με άλλες 22 ελληνικές πόλεις.
Η αίτηση του Δήμου εγκρίθηκε από το αρμόδιο γραφείο της Ευρωπαϊκής υπηρεσίας και οι δράσεις που θα προωθηθούν είναι: Η ανάδειξη του ποδηλάτου ως κατεξοχήν μέσου μετακίνησης σε όλα τα χωριά και κυρίως τις επίπεδες πόλεις του Δήμου, το κλείσιμο δρόμων και η μετατροπή τους σε πεζοδρόμους τουλάχιστον για 24 ώρες, η προώθηση δράσεων κινητικότητας στα σχολεία, η ευκολία πρόσβασης για ΑμεΑ, η δημιουργία ποδηλατοδρόμων, η δημιουργία χώρων στάθμευσης ποδηλάτων σε όλη την επικράτεια του Δήμου (μέτρο με μεγάλη βαθμολογία στην τελική αξιολόγηση των πόλεων), πράσινες δράσεις μέσα στον αστικό ιστό, εκπαιδευτικά προγράμματα για τη διάδοση των δράσεων αυτών σε μαθητές και πολίτες και προώθηση των μέτρων αυτών διαχρονικά πέραν της εβδομάδας κινητικότητας μέχρι το τέλος του χρόνου. 
Ο φάκελος και κάθε δράση του Δήμου θα αποστέλλεται στα ελληνικά και αγγλικά με συνοδεία φωτογραφικού υλικού στους εθνικούς συντονιστές και στην Ευρωπαϊκή Ένωση για αξιολόγηση. 
Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιβάλλοντος του Δήμου Ν. Προποντίδας,Φίλιππος Αθανασάρας δήλωσε για το θέμα: «Καλούμε όλους τους πολίτες, πολιτιστικούς συλλόγους, σχολεία, εμπορικά επιμελητήρια, ενώσεις ξενοδόχων, επαγγελματίες, επιχειρήσεις και κυρίως τους νέους του Δήμου μας να συμμετέχουν. Το πρόγραμμα θα καταρτιστεί εντός της εβδομάδας και θα δημοσιευτεί από το γραφείο τύπου του Δήμου-Δημάρχου για την ενημέρωση των ΜΜΕ, όλων των ενδιαφερομένων και φυσικά των πολιτών και δημοτών μας. Επίσης θα βγουν αφίσες ενημέρωσης και φυλλάδια. Η Δ.Ε. Μουδανιών και έδρα του Δήμου θα είναι στο επίκεντρο των δράσεων. Τα τοπικά συμβούλια θα έχουν καθοριστικό λόγο με τις προτάσεις τους στα χωριά που θα πραγματοποιηθούν οι δράσεις μας. Μας δίνεται, λοιπόν, ηευκαιρία να αλλάξουμε νοοτροπία, στάση ζωής, συνήθειες, την παιδεία μας στα θέματα αυτά και να κάνουμε την καθημερινότητά μας πιο εύκολη, φιλική και ανθρώπινη. Ο Δήμος μας βέβαια δεν περίμενε την εβδομάδα κινητικότητας για να ξεκινήσει παρόμοιες δράσεις. Ειδικά στο ζήτημα των ποδηλάτων και των υποδομών που απαιτούν ετοιμαζόμαστε εδώ και μήνες, για να αλλάξουμε την εικόνα στις πόλεις και τα χωριά του Δήμου».

http://www.halkidikifocus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου