Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - Ολοκληρώθηκαν 7 γεωτρήσεις για νερό στο Δήμο Ν. Προποντίδας (Φώτο)

potidaia gewt
- Αναμένεται η γεώτρηση του Αγ. Παντελεήμονα
Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί οι ανορύξεις των 7 γεωτρήσεων, στο Δήμο Ν. Προποντίδας, ενώ για την γεώτρηση του Αγίου Παντελεήμονα στην οποία δεν βρέθηκε η επαρκής ποσότητα νερού, κατόπιν σειράς διαδικασιών εγκρίθηκε η ανόρυξη γεώτρησης σε νέα θέση, ώστε να βρεθεί η απαιτούμενη από τη μελέτη του έργου ποσότητα νερού. Σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη η ανόρυξη της γεώτρησης αυτής, της οποίας η αξιοποίηση προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

ag pantelehmonas gewt
Πρόκειται για το έργο «Ανορύξεις – Αξιοποιήσεις Υδρευτικών Γεωτρήσεων Δ. Ν. Προποντίδας», με αντικείμενο την ανόρυξη, καθώς και την προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου ηλεκτρομηχανολογικού και υδραυλικού εξοπλισμού, για την αξιοποίηση 8 υδρευτικών γεωτρήσεων στην κτηματική περιοχή των Δημοτικών Κοινοτήτων Ν. Μουδανιών και Σημάντρων και των Τοπικών Κοινοτήτων Αγ. Παντελεήμονα, Πορταριάς, Φλογητών και Ν. Ποτίδαιας, την κατασκευή τριών μεταλλικών δεξαμενών πόσιμου νερού σε Σήμαντρα, Φλογητά και Πορταριά προκειμένου να εξασφαλισθεί η επάρκεια και η ποιότητα του νερού ύδρευσης καθώς και τη μεταφορά του νερού στις δεξαμενές ύδρευσης των οικισμών με κατασκευή δικτύου συνολικού μήκους περίπου 16 χιλιομέτρων.
Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ 2007-2013”, στον άξονα προτεραιότητας “7 - ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΠΚΜ” προϋπολογισμού 3.080.00,00 ευρώ με ΦΠΑ.

portaria gewt
Συνάμα έχουν ολοκληρωθεί τα δίκτυα μεταφοράς νερού των Δημοτικών Κοινοτήτων Ν. Μουδανιών και Σημάντρων και των Τοπικών Κοινοτήτων Πορταριάς, Φλογητών και Ν.Ποτίδαιας με εκκρεμότητα αυτό του Αγίου Παντελεήμονα, το οποίο θα ολοκληρωθεί κατόπιν της αξιοποίησης της εκτελεσθείσας γεώτρησης. Τέλος, έχουν τοποθετηθεί οι τρεις μεταλλικές δεξαμενές πόσιμου νερού σε Πορταριά, Φλογητά και Σήμαντρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου