Σε ποιες χώρες η γυναίκα, η ζωή της και τα δικαιώματα της, δεν έχουν καμία αξία; Σήμερα, το 2015, υπάρχουν χώρες στον κόσμο όπου η γυναίκα δεν έχει μεγαλύτερη αξία από
ένα αδέσποτο σκυλί στο δρόμο. Μην σπεύσετε να προδικάσετε ότι στις χώρες αυτές η θέση της γυναίκας είναι τόσο χαμηλά εξαιτίας της θρησκείας. Είναι πρώτα και πάνω από όλα θέμα νοοτροπίας.
ένα αδέσποτο σκυλί στο δρόμο. Μην σπεύσετε να προδικάσετε ότι στις χώρες αυτές η θέση της γυναίκας είναι τόσο χαμηλά εξαιτίας της θρησκείας. Είναι πρώτα και πάνω από όλα θέμα νοοτροπίας.
Έρευνα που έκανε πριν από ένα χρόνο η οργάνωση Trust Law women καταδεικνύει τις 5 πιο επικίνδυνες χώρες να ζουν γυναίκες. Νεότερη έρευνα δεν υπάρχει μέχρι στιγμής. Έχουν εξεταστεί στοιχεία, όπως η ιατροφαρμακευτική κάλυψη της γυναίκας, η δυνατότητα της να εργαστεί και να έχει δικό της εισόδημα, τοπικές παραδόσεις και ήθη που έχουν άμεσο αντίκτυπο στις γυναίκες (όπως οι επιθέσεις με οξύ, ή ο λιθοβολισμός για μοιχεία), σεξουαλική βία, και ψυχολογική βία.
Όλα αυτά τα στοιχεία εξετάστηκαν και καταγράφηκαν οι 5 πιο επικίνδυνες χώρες.
5 ΣΟΜΑΛΙΑ: Το 95% των γυναικών ηλικίας 4 μέχρι 11 ετών, αντιμετωπίζουν τον τρόμο του ακρωτηριασμού των γεννητικών τους οργάνων (κλειτοριδεκτομή). Επίσης μόλις 9 στις 100 γυναίκες θα γεννήσουν σε κάποιο μαιευτήριο ή κλινική. Στη χώρα αυτή επίσης οι γυναίκες στο κοινοβούλιο αποτελούν μόλις το 7%.
4 ΙΝΔΙΑ: Υπολογίζεται ένας τεράστιος αριθμός γυναικών που παρά τη θέληση τους γίνονται πόρνες. Παίρνουν μικρά κοριτσάκια στις πόλεις με πρόσχημα την εργασία και τα εξωθούν στην πορνεία. Ακόμη και εάν κάποια στιγμή καταφέρουν να δραπετεύσουν και να επιστρέψουν στο χωριό τους, οι οικογένειες τους, σπάνια θα τις δεχτούν πίσω. Το 44,5% των γυναικών θα παντρευτούν πριν από την ενηλικίωση τους και φυσικά παρά τη θέληση τους. Συχνό επίσης είναι το φαινόμενο της «εξαφάνισης» γυναικών…
3 ΠΑΚΙΣΤΑΝ: Το 90% των γυναικών σε κάποια στιγμή της ζωής τους, έχουν γίνει θύματα ενδοικογενειακής βίας. Μια γυναίκα που παρά τα στερεότυπα αποφασίσει και καταφέρει να εργαστεί θα παίρνει μισθό κατά 82% μικρότερο από τον αντίστοιχο μισθό ενός άνδρα με τα ίδια προσόντα και για την ίδια εργασία. Κάθε χρόνο περισσότερες από 1000 γυναίκες δολοφονούνται στο δρόμο για λόγους τιμής και… ηθικής.
2 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΝΓΚΟ: Κάθε μέρα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία βιάζονται 1152 γυναίκες (το μεγαλύτερο ποσοστό στον κόσμο). Στην χώρα αυτή 6 στις 10 έγκυες γυναίκες πάσχουν από αναιμία και δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Καμία γυναίκα δεν μπορεί να βάλει την υπογραφή της σε επίσημο έγγραφο, εάν πρώτα δεν δώσει την συγκατάθεση του και ο σύζυγος της.
1 ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: Το 87% των γυναικών είναι αναλφάβητες. Το 80% των γυναικών παντρεύονται κάποιον που θα υποδείξει η οικογένεια, παρά τη θέληση τους. Μέσα στον γάμο τα ποσοστά ενδοικογενειακής βίας ξεπερνούν το 70 με 80%. Τα δικαστήρια δύσκολα θα εξετάσουν μια μήνυση που θα καταθέσει γυναίκα επειδή την κακοποιεί ο άνδρας της. Μια στις 11 γυναίκες θα χάσει το παιδί της στη γέννα (θα πεθάνουν 400 παιδιά ανά 100.000 γέννες όταν στην Αγγλία θα πεθάνουν 8 παιδιά ανά 100.000 γέννες). Οι γυναίκες έχουν ελάχιστη έως ανύπαρκτη πρόσβαση στην περίθαλψη.
Αν βρήκατε ενδιαφέρων αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου