Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Μια εβδομάδα πριν τις εκλογές τι δείχνουν 5 δημοσκοπικές εταιρείες για το αποτέλεσμα!

Εικόνα εκλογικού θρίλερ καταγράφουν νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο μόλις μια εβδομάδα πριν τις εκλογές. Είναι όμως έτσι; Γιατί η
προϊστορία των δημοσκοπικών εταιρειών έχει να δείξει ουκ ολίγες εκτιμήσεις που βρέθηκαν εκτός πραγματικότητας.


Φαίνεται όμως ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το πρώτο κόμμα και αν πετύχει το βαθμό συσπείρωσης που έχει αυτή τι στιγμή η ΝΔ(δηλαδή να ανέλθει από το 60 στο 80%) τότε η διαφορά θα είναι σε μεγαλύτερο βαθμό με τη δεύτερη ΝΔ που πλέον βλέπει ότι μόνο στο ντιμπέιτ θα έχει την τελευταία ευκαιρία για να μπορέσει να καταφέρει να βρεθεί μπροστά(!) στον Α.Τσίπρα με τον Β.Μεϊμαράκη να «τα δίνει όλα» σε μια προσπάθεια να αντρέψει το κλίμα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τρίτο κόμμα θα είναι ο Λαϊκός Σύνδεσμος ενώ φαίνεται να υπερβαίνει τα ποσοστά που είχε πετύχει στις εκλογές του Ιανουαρίου.

Σε δημοσκόπηση της Alco, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 25,4%, ενώ η Ν.Δ. ακολουθεί με 24,7%.



Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,4%, ενώ με 6,2% ακολουθεί το ΚΚΕ. Με ποσοστό 5,1% στην πέμπτη θέση είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ), ενώ στην έκτη θέση εμφανίζεται το Ποτάμι με 4%. Η Ένωση Κεντρώων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, λαμβάνει 3,9%, ενώ ακολουθούν η Λαϊκή Ενότητα με 3,4% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,6%.

Η αποχή φτάνει το 5,5%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 10,4%.

Σε δημοσκόπηση της Κάπα Research, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 26,7%, έναντι 26,2% της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ) με 6,1%, το ΚΚΕ με 5,9%, το Ποτάμι με 5%, η Λαϊκή Ενότητα με 4,2%, η Ένωση Κεντρώων με 3,6% και οι ΑΝΕΛ με 3,1%.

Στη δημοσκόπηση της RASS, τα κόμματα συγκεντρώνουν:

ΣΥΡΙΖΑ: 27,4%
ΝΔ: 27,1%
ΧΑ: 6,4%
Το Ποτάμι: 3,8%
ΚΚΕ: 5,5%
ΑΝΕΛ: 2,3%
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: 4,8%
Λαϊκή Ενότητα: 3%
Ένωση Κεντρώων: 3,3%

Στη δημοσκόπηση της Public Issue, τα ποσοστά έχουν ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ: 31%
ΝΔ: 31%
ΧΑ: 7%
Το Ποτάμι: 4,5%
ΚΚΕ: 6,5%
ΑΝΕΛ: 2%
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: 8%
Λαϊκή Ενότητα: 4%
Ένωση Κεντρώων 3%

Στη δημοσκόπηση της MRB, τα κόμματα συγκεντρώνουν:

ΣΥΡΙΖΑ: 25,9%
ΝΔ: 25,5%
ΧΑ: 6,1%
Το Ποτάμι: 4,9%
ΚΚΕ: 5,7%
ΑΝΕΛ: 2,6%
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: 5,3%
Λαϊκή Ενότητα: 3,2%
Ένωση Κεντρώων 3,9%
Κουμπί παρέμβασης και κόκκινες κάρτες στο ντιμπέιτ

Σημαντικές διαφοροποιήσεις στους όρους με τους οποίους γίνονταν ως τώρα τα ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, συμφώνησαν τα επιτελεία του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, για το ντιμπέιτ, το βράδυ της Δευτέρας.

Η βασικότερη αλλαγή αφορά τη δυνατότητα παρέμβασης.

Φαίνεται ότι έχει συμφωνηθεί το «buzzer», ένα «κουμπί παρέμβασης» που θα υπάρχει μπροστά από κάθε αρχηγό, ο οποίος θα το πατά για να μπορέσει να σχολιάσει τα λεγόμενα του πολιτικού του αντιπάλου στην απάντηση που θα δίνει σε κάποιον από τους ερωτώντες δημοσιογράφους.

Δεν αποκλείεται αυτό να είναι μια κάρτα που θα σηκώνει ο αρχηγός.

Ακόμη, ο κάθε αρχηγός θα μπορεί να υποβάλλει ερωτήματα στον άλλο.

Το ντιμπέιτ Τσίπρα-Μεϊμαράκη θα φιλοξενηθεί σε στούντιο της ΕΡΤ. Θα αρχίσει στις 21:00 της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, καθώς η διάρκεια του συμφωνήθηκε να είναι περίπου 2,5 ώρες.

Συντονιστής θα είναι και πάλι δημοσιογράφος της ΕΡΤ, ο οποίος όμως αυτήν την φορά θα μπορεί να υποβάλλει και ο ίδιος ερωτήματα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

Απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, θα βρίσκονται και πάλι δημοσιογράφοι των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας.

http://masternews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου