Σε μερικές περιπτώσεις, όμως, η λοίμωξη δε συνοδεύεταιαπό εμφανή συμπτώματα.
Κάθε άτομο αντιδρά διαφορετικά στην εκάστοτε λοίμωξη και αν τα σημάδια είναι πολύ ήπια μπορεί να μη θεωρηθούν ανησυχητικά ή να αποδοθούν σε κάποια άλλη αιτία, όπως μια εποχική γρίπη ή μια αλλεργία.
Είναι ιδιαίτερα σύνηθες φαινόμενο ένα ΣΜΝ να μεταδίδεται από ένα άτομο που δεν έχει λάβει διάγνωση ή δεν εκδηλώνει συμπτώματα, άρα και δε γνωρίζει ότι είναι φορέας.
Δείτε ποια είναι τα 3 ΣΜΝ που συχνά είναι ασυμπτωματικά.
1. Ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV)
Είναι το πιο κοινό σ@ξου@λικώς μεταδιδόμενο νόσημα μεταξύ των σ@ξου@λικά ενεργών εφήβων και ενηλίκων. Τεράστιο ποσοστό των φορέων δε λαμβάνει ποτέ επίσημη διάγνωση. Υπάρχουν περισσότερα από 40 διαφορετικά στελέχη του ιού που μεταδίδονται με τη σ@ξου@λική επαφή και μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί οριστική θεραπεία για κανένα από αυτά.
2. Έρπης των γεννητικών οργάνων
Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχουν και Πρόληψης Νοσημάτων, ο έρπης είναι το δεύτερο συνηθέστερο ΣΜΝ μεταξύ των σ@ξου@λικά ενεργών Αμερικανών. Υπάρχουν δύο διαφορετικά στελέχη του ιού: το ένα προσβάλλει τα γεννητικά όργανα και το άλλο τη στοματική κοιλότητα. Τα στατιστικά δείχνουν ότι περίπου στο 80% των περιπτώσεων οι ασθενείς δε λαμβάνουν επίσημη διάγνωση.
3. Τριχομονίαση
Η λοίμωξη οφείλεται σε παράσιτο που μεταδίδεται συνήθως από τον άνδρα στη γυναίκα. Το 70% των φορέων δεν εκδηλώνει κανένα σύμπτωμα. Εάν δεν αντιμετωπιστεί, η λοίμωξη μπορεί να επιμείνει για μήνες ή και χρόνια. Η τριχομονίαση αντιμετωπίζεται τυπικά με αντιβιοτικά
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου