Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Το καλύτερο γλυκό ever! Πτι μπερ και άνθος αραβοσίτου σοκολάτα...

Μια συνταγή για ένα πολύ γρήγορο, εύκολο, δροσερό, ελαφρύ και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου. Τρώγεται τόσο εύκολα που δεν μένει για την άλλη μέρα…

Υλικά συνταγής
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ,
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου σοκολάτα,
550 γρ γάλα+220 γρ για την σαντιγί,
6 κ.σ. ζάχαρη,
1 φάκελο Garni,
Λίγο γάλα ζεστό και κονιάκ για το βούτηγμα των μπισκότων,
Τρούφα σοκολάτας ή φιλέ αμυγδάλου για γαρνίρισμα.
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τα 550 γρ γάλα, την ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει (Ανακατεύουμε συχνά για να μην κάνει κρούστα). Χτυπάμε στο μίξερ το περιεχόμενου του φακέλου Garni με 200 γρ γάλα μέχρι να γίνει σαντιγί. Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο γάλα ζεστό με κονιάκ [προαιρετικά αν υπάρχουν παιδιά], βουτάμε τα μπισκότα λίγο (τόσο για να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν) και τα στρώνουμε στον πάτο ενός μεσαίου πυρέξ. Απλώνουμε τη μισή κρέμα σοκολάτας, από πάνω μια στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ, πάλι μια στρώση κρέμας, μπισκότα και τελειώνουμε με την σαντιγί.
Πασπαλίζουμε πάνω από τη σαντιγί με τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα ή ξηρούς καρπούς ή φιλέ αμυγδάλου.
Γλυκό ψυγείου με πτι μπερ και άνθος αραβοσίτου σοκολάτα! - Εικόνα0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου