Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - Η «Μοναστηριακή Κουζίνα» κέρδισε τις γευστικές εντυπώσεις στη Βρετάνη της Γαλλίας (Φώτο)

athos gallia vr1Υψηλού επιπέδου προωθητική εκδήλωση από τον Προαθωνικό Οργανισμό Τουρισμού και το Σύγχρονο Κέντρο Γαστρονομίας.
Πραγματική «στάση εμπειριών και ποιότητας» πραγματοποίησε το προωθητικό ταξίδι του Mount Athos Area KOUZINA 2015 στην πόλη
Renne της γαλλικής Βρετάνης, προκειμένου οι chef Δημήτρης Πολύζος και Loic Pasco να παρουσιάσουν στο γαλλικό κοινό πιάτα και συνταγές από την εβδομαδιαία θεματική ενότητα του φεστιβάλ με τίτλο «Η Μοναστηριακή Κουζίνα».
Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τον Προαθωνικό Οργανισμό Τουρισμού, το Φιλελληνικό Σύλλογο Γαλλίας και το Σύγχρονο Κέντρο Γαστρονομίας το Σάββατο 28 Μαρτίου στο εξαιρετικής αρχιτεκτονικής αισθητικής αμφιθέατρο του Κέντρου και στο πλαίσιο διεξαγωγής της τελετής παράδοσης «του Σκήπτρου του Ευκλείδη» στο φιλόσοφο Michel Le Bris.
Η παρουσίαση της προαθωνικής χερσονήσου που ακολούθησε της τελετής και προηγήθηκε του «μοναστηριακού δείπνου» άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο μοναδικά ποιοτικό κοινό, το οποίο απηύθυνε πληθώρα ερωτήσεων αναφορικά με τον τρόπο επιρροής της τοπικής (προαθωνικής) κουζίνας από τη μοναστηριακή διατροφή και το λιτό βίο των αγιορειτών. Ανάμεσα στους εκατόπαρευρισκόμενους υπήρχαν προσωπικότητες της γαλλικής φιλοσοφικής σκέψης, της επιστήμης, της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, διάσημοι καλλιτέχνες και πολλοί εκπρόσωποι Τύπου από ολόκληρη τη Βρετάνη.
athos gallia vr2

Το εξαίρετο μενού συνδύασε τη χρήση προϊόντων γαλλικής πρωτογενούς παραγωγής με τις απλές γεύσεις / συνταγές της αθωνικής κουζίνας, αποσπώντας το χειροκρότημα και τις καλύτερες κριτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου