Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Μετανιώσατε που βράσατε τα αβγά σας; Ε, ξεβράστε τα!!!

cc52be11859177e75ea599b825385d81_L
Στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια οι επιστημονικές ομάδες φαίνεται ότι δεν κάθονται…
στ’ αβγά τους, αφού μέσα στα τόσα που κάνουν είπαν να συμπεριλάβουν και τον τρόπο για να επαναφέρουν το ασπράδι ενός βρασμένου αβγού στην αρχική του υγρή μορφή.
Στην πρώτη φάση του πειράματος έβρασαν ασπράδια αβγών στους 90 βαθμούς για 20 λεπτά. Μια ειδικά σχεδιασμένη συσκευή στη συνέχεια ανέλαβε να ξεμπερδέψει το «κουβάρι» από πρωτεΐνες που περιείχαν και με σειρά χημικών διεργασιών αυτές επαναδομήθηκαν και επανήλθαν στην επιθυμητή σειρά. Έτσι, από στερεό, το ασπράδι έγινε και πάλι υγρό.
Παρ’ όλο που η τεχνική αυτή θα μπορούσε να θεωρηθεί επαναστατική για τη βιομηχανία του φαγητού, οι εμπνευστές της επισημαίνουν ότι το αβγό, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτείνη που περιέχει, χρησιμοποιήθηκε απλά ως μέσο για να παρουσιάσουν νέες, οικονομικότερες και λιγότερο χρονοβόρες πατέντες που μπορούν να αξιοποιηθούν στην ιατρική και τη φαρμακευτική.
Όψομεν για τη συνέχεια.
newsitamea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου