Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - Το Επιμελητήριο τίμησε τις Γυναίκες (Φώτο & Βίντεο)

gyn epim1
- Βράβευση γυναικών του νομού που διακρίθηκαν
«Οι Γυναίκες τολμούν» και δραστηριοποιούνται στην επιχειρηματικότητα, την πολιτική, τον πολιτισμό, δίνουν αγώνες για να εδραιωθούν, ωστόσο οι εξέχουσες θέσεις
παραμένουν στην πλειοψηφία τους ανδροκρατούμενες. Η παραπάνω διαπίστωση ήταν ο κοινός τόπος της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, σε συνεργασία με το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) το απόγευμα του Σαββάτου, στο Συνεδριακό του Κέντρο στον Πολύγυρο.
gyn epim4
Στην ημερίδα παρευρέθηκαν η Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Μαρία Κόλια-Τσαρουχά, η Βουλευτής Κατερίνα Ιγγλέζη, οι πολιτικές αρχές του τόπου, Πρόεδροι εμπορικών συλλόγων και σωματείων της Χαλκιδικής, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, επιχειρηματίες και πλήθος κόσμου.
gyn epim2
Η έναρξη των εργασιών της ημερίδας έγινε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιώργιο Γκιλή, ο οποίος αφού αναφέρθηκε πρωτίστως στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, εξήρε την προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνίδα γυναίκα στο «επιχειρείν» και το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το ΕΕΔΕΓΕ στην ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, ενώ επισήμανε ότι γυναίκες που βραβεύονται στην εκδήλωση είναι ένα δείγμα μόνο από τις γυναίκες της Χαλκιδικής που διακρίνονται για τη συνεισφορά τους στα κοινά και στον πολιτισμό , αλλά και για τη δραστηριοποίησή τους στον επιχειρηματικό χώρο.
gyn epim5
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Α΄ Αντιπρόεδρος της ΕΕΔΕΓΕ και μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Στέλλα Μπαλάση, η οποία αναφέρθηκε στιςδυσκολίες που αντιμετωπίζει η γυναίκα στους διάφορους ρόλους της που επιτελεί μέσα στην ελληνική κοινωνία, ως σύζυγος, ως μητέρα, ως εργαζόμενη, ως επιχειρηματίας.
Το χαιρετισμό για την ημέρα της γυναίκας από την πρόεδρο της ΕΕΔΕΓΕ, διαβάστηκε από το μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Αναστασία Τσερέα, μέσα από τον οποίο στέλνει μήνυμα συμπαράστασης και ελπίδας σε όλες τις γυναίκες επιχειρηματίες, μέλη των Επιμελητηρίων Ελλάδος, που έχουν πληγεί από την παρούσα οικονομική κρίση.
gyn epim6
Χαιρετισμό απεύθυνε η Βουλευτής Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη, η οποία αναφέρθηκε στο ρόλο της γυναίκας σήμερα, αλλά και για την ανάγκη της αντιμετώπισης της γυναίκας με ισότητα-ισονομία-δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια. Χαιρετισμό απεύθυνε και η Πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ανατολικής Θεσσαλονίκης Ευδοκία Αικατερινάρη.
gyn epim10
Στο κυρίως μέρος της εκδήλωσης ακολούθησε προβολή βίντεο (το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω), που αναδεικνύονταν οι γυναίκες από κάθε Δήμο του νομού Χαλκιδικής που ηγούνται σε συλλόγους και φορείς και διακρίνονται για την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία.
Οι γυναίκες που διακρίθηκαν από το Δήμο Αριστοτέλη είναι η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιερισσού, Κλεοπάτρα Αϊβαζίδου, η Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ουρανούπολης, Στάσα Αδαμοπούλου και η Πρόεδρος τοπικού Διαμερίσματος Νέων Ρόδων, Σοφία Ισαακίδου Συμεωνίδου. Από το Δήμο Προποντίδας διακρίθηκαν η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Μουδανιών «Απάμεια», Χριστίνα Ψωμαδέλη, από το Δήμο Κασσάνδρας η Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Κασσανδρείας «Η Βάλτα», Δημοκρατία Φλώρου, η Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Χανιώτη, Μένια Πελέκα, από το Δήμο Σιθωνίας η Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου «Προικόνησος» Βανέσα Γκιώτη και από το Δήμο Πολυγύρου η Πρόεδρος Λαογραφικού Συλλόγου Πολυγύρου, Έφη Κελιαφάνου, η Πρόεδρος Ιδιωτικών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Χαλκιδικής, Ευαγγελία Σιδέρη και η Πρόεδρος του Γυναικείου Συνεταιρισμού Ταξιάρχη «Ευ Γεύεσθαι», Αργυρώ Λάναρη.
gyn epim3
Ο λόγος ανατέθηκε στη συνέχεια στην επίσημη προσκεκλημένη της εκδήλωσης Υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά όπου έκανε μια αναδρομική αναφορά για το ρόλο της γυναίκας από τη στιγμή που απέκτησε πολιτικά δικαιώματα (δικαίωμα ψήφου) μέχρι και σήμερα.
gyn epim7
Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν έπαινοι «τιμής ένεκεν» από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στις κυρίες που προβλήθηκαν στο βίντεο για την συνολική προσφορά τους, ενώ στην Υφυπουργό προσφέρθηκαν ως αναμνηστικά δώρα, τοπικά παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα της Χαλκιδικής.
gyn epim8
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης λειτουργούσε στον εκθεσιακό χώρο του Επιμελητηρίου, έκθεση βιολογικών από γυναικείες επιχειρήσεις του νομού, ενώ κατά την προσέλευση του κόσμου και μέχρι την έναρξη της εκδήλωσης έπαιζε πιάνο η Έφη Ψωμαδέλη.
gyn epim9
Δείτε παρακάτω το βίντεο που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης:



http://www.halkidikifocus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου