Πόσο χρήμα, χρόνο και ενέργεια έχεις δαπανήσει γι΄αποτριχώσεις ώστε να έχεις πάντα περιποιημένη την μικρή σου περιοχή; Κι όπως η μόδα σε ρούχα και στιλ συνεχώς αλλάζει έτσι και η μόδα της εποχής επιτάσσει να μην υπάρχει ίχνος τριχούλας. Η βιομηχανία της αποτρίχωσης, ινστιτούτα
αισθητικής ή ακόμη και ιατρικά κέντρα διαφημίζουν ολοένα και πιο συχνά μεθόδους που θα σε απαλλάξουν δια παντός από τον μπελά του ξυρίσματος. Απέναντι όμως στην αισθητική υπάρχει αντίλογος, αυτός της υγείας. Μήπως θα έπρεπε να αφήσουμε την εμμονή μας με την απομάκρυνση κάθε ίχνους τριχούλας από την ηβική περιοχή; Και γιατί τόση τρέλλα με την αποτρίχωση;
Κοινωνιολογικές μελέτες υποστηρίζουν πως όλα έχουν να κάνουν με την τάση που γέννησε το λουκ της παραλίας με τις σαγιονάρες και το μικροσκοπικό μπικινάκι ενώ μόδα δημιούργησαν και οι διάσημες celebrities με την επιλογή τους να επαναφέρουν την επιδερμίδα τους σε μωρουδιακή κατάσταση, βελούδινη κι άτριχη. Κι όλα αυτά καλύπτονται πίσω από έναν μεγάλο μύθο: την υγιεινή.
Απορτίχωση = υγιεινή; Μύθος ή αλήθεια;
Οι τριχούλες αυτές κάποιο σκοπό έχουν, έχεις αναρωτηθεί ποιον; Καταρχήν ο μύθος της υγιεινής καταρρίπτεται από ένα και μόνο δεδομένο. Αρκετό καιρό τώρα η έρευνα έχει δείξει πως κατά τα χειρουργεία, το ξύρισμα πριν από τη χειρουργική επέμβαση αυξάνει αντί να μειώνει τον κίνδυνο μετεγχειριτικών λοιμώξεων. Μάλιστα, δεν έχει σημασία ποιά μέθοδος έχει χρησιμοποιηθεί - ξυραφάκι, ξυριστική μηχανή, τσιμπιδάκι, αποτριχωτικό κερί, ηλεκτρόλυση ή trimmer.
Από την άλλη, η αποτρίχωση της περιοχής της ήβης ερεθίζει όχι μόνο το δέρμα αλλά και τους θύλακες των τριχών, αφήνοντας μικρές πληγές εξού και οι φουσκάλες κι ερεθισμοί που πιθανότατα να βλέπεις μετά το ξύρισμα. Αλλά και στη περίπτωση άλλων αποτριχωτικών μεθώδων, όπως για παράδειγμα η χαλάουα ή το κερί, που αφήνουν για μεγαλύτερο διάστημα την περιοχή άτριχη, προκαλούν επίσης ερεθισμούς.
Όταν ο ερεθισμός μάλιστα συνδιάζεται με το ζεστό περιβάλλον των γεννητικών οράνων, ευνοείται η ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών και βακτηρίων, ακόμη και στρεπτόκκοκου της ομάδας Α, αλλά και σταφυλόκκοκου aureus και της μετάλλαξής του MRSA , που οδηγούν σε τραχηλίτιδες. Κάποιοι γιατροί επίσης προειδοποιούν πως η πρόσφατη αποτρίχωση αυξάνει τον κίνδυνο και για λοιμώξεις του έρπητα, κάτι που δείχνει πιθανή ευπάθεια και στην εξάπλωση άλλων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.
Ποιός είναι ο σωστός τρόπος αποτρίχωσης για τη μικρή περιοχή;
Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι πως η ιβική τρίχα έχει ένα σκοπό. Αφενός παρέχει προστασία από την τριβή κατά το σεξ, που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος κι αφετέρου μας προφυλάσσει από βακτήρια κι άλλους παθογόνους μικροοργανισμούς, γι΄αυτό δεν υπάρχει λόγος να ντρεπόμαστε γι΄αυτήν.
Είναι καιρός να κυρήξουμε λήξη στον πόλεμο κατά της τρίχας και να την αφήσουμε στην ησυχία της. Κι αν αγχώνεσαι για το τι θα πει ο καλός σου, σου υπενθυμίζουμε παλαιότερη έρευνα, όπου μόλις το 12% των ανδρών δήλωσαν οπαδοί του άτριχου στιλ στην ευαίσθητη περιοχή μιας γυναίκας. Η συντριπτική τους πλειοψηφία, σε ποσοστό 43% επέλεξε το λεγόμενο "τρίγωνο της βερμούδας", το περιποιημένο φυσικό στυλ ενώ και οι υπόλοιπο επιλέγουν την περιποίηση με σχήματα όπως πχ καρδιά.
Αν λοιπόν επιμένεις στην αποτρίχωση, επέλεξε απλά να απορτιχώνεις στα σημεία του μπικίνι και να κάνεις trimming, να κουρεύεις δηλαδή τις τριχούλες ώστε να είναι πιο κοντές αλλά υπαρκτές στο επίμαχο σημείο, ώστε και ο σύντροφός σου να είναι ευχαριστημένος κι εσύ να απαλλαγείς από τραχηλίτιδες κι άλλα δεινά. Δοκίμασέ το!
http://www.womenonly.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου