Καυτερό λάδι ειδικό για πόνους μυϊκούς, ρευματισμούς, ψύξεις, κρυώματα κ.α.
Είναι πολύ καλό, δοκιμασμένο και περνάει τον πόνο αρκετά γρήγορα με ένα μασάζ. Διάρκεια ζωής ενάμιση χρόνος και ίσως παραπάνω, γι’ αυτό καλό είναι να έχουμε φτιάξει κάποια ποσότητα για ώρα ανάγκης.
Συνταγή:
- 1 lt παρθένο ελαιόλαδο
- 15 καυτερές πιπεριές τσίλι αποξηραμένες
- 2 ξύλα κανέλα
- 7 άνθη κανέλας
- 1 πρέζα μαραθόσπορο
- 1 πρέζα μπαχάρι
- 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
- 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι γλυκό
- 6 γαρίφαλα
- 4 κεδρόμηλα
- 1 πρέζα σπόρους άγριο κύμινο
- 1 μοσχοκάρυδο
- 5 με 6 κάρδαμα
- λίγο τριμμένο τζίντζερ
- 2 με 3 κλαράκια θυμάρι
- 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
- 1 ματσάκι βασιλικό
- 1 μικρό ματσάκι φασκόμηλο
- 1 ματσάκι λεβάντα
Διαδικασία:
Χτυπάμε όλα τα υλικά (εκτός από το ελαιόλαδο) στο γουδί και τα βάζουμε σε ένα βάζο όπου ρίχνουμε τελικά και το λάδι. Κλείνουμε καλά το βάζο και το αφήνουμε σε σκοτεινό μέρος για ένα μήνα περίπου ανακινώντας το καθημερινά.
Όταν περάσει ο μήνας σουρώνουμε το μείγμα με ένα τουλπάνι, στύβοντας καλά, κρατάμε το λάδι και πετάμε τα υπόλοιπα. Το λάδι το βάζουμε σε καθαρό σκούρο μπουκάλι με μια ετικέτα «λάδι για μυϊκούς πόνους» και το φυλάμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
Χτυπάμε όλα τα υλικά (εκτός από το ελαιόλαδο) στο γουδί και τα βάζουμε σε ένα βάζο όπου ρίχνουμε τελικά και το λάδι. Κλείνουμε καλά το βάζο και το αφήνουμε σε σκοτεινό μέρος για ένα μήνα περίπου ανακινώντας το καθημερινά.
Όταν περάσει ο μήνας σουρώνουμε το μείγμα με ένα τουλπάνι, στύβοντας καλά, κρατάμε το λάδι και πετάμε τα υπόλοιπα. Το λάδι το βάζουμε σε καθαρό σκούρο μπουκάλι με μια ετικέτα «λάδι για μυϊκούς πόνους» και το φυλάμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
Παρατήρησις : Να θυμάστε πως οι πιπεριές τσίλι, περιέχουν την περίφημη ουσία καψαϊκίνη την οποία συναντάμε και σε θερμαντικά έμπλαστρα με ισχυρή δράση σε προβλήματα του αυχένα και της πλάτης!
Και, το λάδι μας θα έχει εξαιρετική απόδοση και σε αθλητές, αντί της χρήσης θερμαντικών αλοιφών!
Και, το λάδι μας θα έχει εξαιρετική απόδοση και σε αθλητές, αντί της χρήσης θερμαντικών αλοιφών!
fysikaproionta.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου