Ο Α. Κ. Βέρμα, μηχανικός στο Τμήμα Δημοσίων Έργων της Ινδίας εκμεταλλευόμενος το καθεστώς μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων στη χώρα, πήρε άδεια από τη δουλειά του τον Δεκέμβριο του 1990 και έκτοτε δεν ξαναεμφανίστηκε…
Ωστόσο, λόγω της πολύ αυστηρής εργατικής νομοθεσίας στην Ινδία, και παρά το γεγονός πως από το 1992 κιόλας είχε κριθεί ένοχος «για εσκεμμένη απουσία από το καθήκον του», χρειάστηκε να περάσουν άλλα 22 χρόνια για να απολυθεί…
Ο Βέρμα προσελήφθη στην υπηρεσία το 1980 και για μία δεκαετία εργάστηκε απρόσκοπτα, πριν πάρει άδεια τον Δεκέμβριο του 1990.
Ωστόσο, μετά το πέρας της άδειάς του, ο μηχανικός δεν έδωσε ξανά σημεία ζωής στην υπηρεσία, η οποία ξεκίνησε έρευνα για το συμβάν τον Σεπτέμβριο του 1992.
Τελικά, το 2005, αφού πέρασαν πάνω από 13 χρόνια (!), συντάχθηκε το κατηγορητήριο, ενώ τον Αύγουστο του 2007 εκδόθηκε το πόρισμα της έρευνας, με βάση το οποίο ο Βέρμα κρίθηκε αδικαιολογήτως απών.
Και πάλι όμως η γραφειοκρατία της χώρας –που θεωρείται η χειρότερη σε όλη την Ασία- μεσολάβησε ώστε η απομάκρυνση του Βέρμα να γίνει επτά χρόνια μετά, το 2014.
Η εργατική νομοθεσία της Ινδίας καθιστά δύσκολη την απόλυση ενός δημοσίου υπαλλήλου για οποιονδήποτε λόγο πλην των ποινικών παραπτωμάτων -και ο Ινδός είναι σαφές πως είχε υποπέσει σε… πλημμέλημα.
Σύμφωνα με το Reuters, οι απουσίες από τον χώρο εργασίας στο δημόσιο τομέα της Ινδίας είναι τόσο συχνές που ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι έχει επιβάλει έναν σαρωτή αποτυπωμάτων ώστε να κάνει πιο δύσκολες τις συνεχόμενες απουσίες.
in.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου