Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Ο τρόπος που πληκτρολογείτε αποκαλύπτει τα συναισθήματά σας!

Ο τρόπος που πληκτρολογείτε αποκαλύπτει τα συναισθήματά σας!
Ακόμα και συναισθηματική νοημοσύνη είναι πιθανό να αποκτήσουν σε λίγα χρόνια οι υπολογιστές, σύμφωνα με μια αποκαλυπτική έρευνα, βάσει της οποίας ο τρόπος που πληκτρολογούμε δείχνει τι νιώθουμε. 

Ερευνητές ζήτησαν από μια ομάδα ανθρώπων να πληκτρολογήσει ένα μικρό κείμενο και στη συνέχεια ανέλυσαν τα πλήκτρα και τα χαρακτηριστικά, για να δουν αν μπορούσαν να διαπιστώσουν κάποια από τις επτά συναισθηματικές καταστάσεις: χαρά, φόβος, θυμός, θλίψη, αηδία, ντροπή ή ενοχή. 

Τα συναισθήματα που το πρόγραμμα αναγνώρισε με μεγαλύτερη ακρίβεια ήταν η χαρά με 87% και ο θυμός με 81%.

Στο πρώτο μέρος της μελέτης, 25 άτομα, ηλικίας 15 έως 40, αντέγραψαν δυο παραγράφους από την "Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων" και διάλεξαν ένα από τα συναισθήματα που ένιωσαν την ώρα που πληκτρολογούσαν: χαρά, φόβος, θυμός, θλίψη, αηδία, ντροπή, ενοχή, αίσθημα ουδέτερο ή κούρασης. Οι δυο τελευταίες επιλογές δόθηκαν στην περίπτωση που κάποιο άτομο δεν ταυτιζόταν με κανένα από τα επτά συναισθήματα. 

Στο δεύτερο μέρος της μελέτης, οι ερευνητές συνέλεξαν δείγματα κειμένων από τους χρήστες που τους είχε ζητηθεί να πληκτρολογήσουν την ψυχική τους κατάσταση κάθε 30 λεπτά. Σε αυτό το μέρος του πειράματος, το κείμενο δεν το είχαν αντιγράψει από συγκεκριμένη πηγή, αλλά ήταν ένα κείμενο από την καθημερινή χρήση του υπολογιστή τους. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα ειδικό τύπο λογισμικού που κατέγραφε την πίεση στα πλήκτρα, καθώς και το πόσες φορές πίεζαν και άφηναν ένα πλήκτρο. 

Στη συνέχεια οι ερευνητές, από τα δεδομένα που είχαν συλλέξει, όρισαν 19 χαραξτηριστικά πληκτρολόγησης. Μερικά από αυτά συμπεριλαμβάνονται στην ταχύτητα πληκτρολόγησης σε διαστήματα 5 δευτερολέπτων, καθώς και το χρονικό διάστημα τη στιγμή που πατήθηκε και απελευθερώθηκε ένα πλήκτρο. 

Όπως εξηγεί ο επίκουρος καθηγητής της εφαρμοσμένης γνωστικής επιστήμης στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν, Myounghoon Jeon: "Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε σε αυτή τη μέλετη για την ανίχνευση των συναισθημάτων μέσα από κείμενο, έχει κάποιους περιορισμούς. Για παράδειγμα, σε αντίθεση με τις τεχνολογίες αναγνώρισης ομιλίας ή τις συσκευές που χρησιμοποιούνται για να ανιχνεύουν τις εκφράσεις του προσώπου, η συγκεκριμένη έρευνα βασίζεται σε κάτι που κάνει ένας άνθρωπος επειδή του το ζήτησαν. Συνεπώς, αν ένα άτομο είναι στενοχωτημένο ή θυμωμένο, ίσως δεν είναι πρόθυμο ή σε θέση να πληκτρολογήσει αυτό που του ζήτησαν. λόγω των συναισθημάτων που βιώνει". 

ΠΗΓΗ: Live Science  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου