Σοκαρισμένη η εκπαιδευτική κοινότητας όλης της χώρας απο το απίστευτο περιστατικό που έγινε σε λύκειο της Πάτρας χθες.
Καθηγητής έκοψε τις φλέβες του μπροστά στους μαθητές μέσα στην τάξη
Ηταν γύρω στις 2.00 το μεσημέρι της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια της 7ης ώρας του μαθήματος, όταν ο καθηγητής Αγγλικών του 8ου λυκείου της Πάτρας το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Κουκούλι και συνορεύει με το ΤΕΙ Πάτρας, βγήκε εκτός εαυτού.
Είχε δώσει ωριαία αποβολή σε δύο μαθητές οι οποίοι έκαναν φασαρία και όταν εκείνοι δεν υπάκουσαν, ο 45χρονος εκπαιδευτικός άρπαξε το κοπίδι και μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παιδιών έκοψε το χέρι του από τον αγκώνα εως τον καρπό.
Και ενώ τα παιδιά αρχισαν να ουρλιάζουν και να κλαίνει ο καθηγητής πασάλειψε με αίματα το πρόσωπό του. Τότε ένας μαθητής πήγε τρέχοντας στο γραφείο του Διευθυντή και τον ενημέρωσε για τα όσα γίνονταν μέσα στην τάξη.
Ο Διευθυντής αντέδρασε ακαριαία και αφού έβγαλε τους μαθητές απο την τάξη έδωσε εντολή να μεταφέρουν τον καθηγητή σε γιατρό.
Το περιστατικό επιβεβαίωσε στο Newsit o Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Παναγιωτόπουλος ο οποίος έδωσε εντολή να απομακρυνθεί ο εκπαιδευτικός και να εξεταστεί απο την αρμόδια επιτροπή υγείας. Πρόθεση του ειναι να ζητήσει νέο καθηγητή.
Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Newsit o κύριος Παναγιωτόπουλος "ενημερώθηκα σήμερα το πρωί για περιστατικό που συνέβη σε λύκειο της Πάτρας. Εκπαιδευτικός αυτοτραυματίστηκε μεταξύ αγκώνα και καρπού με χαρτοκόπτη - κοπίδι και γέμισε αίματα μέσα στην τάξη, μπροστά στους μαθητές. Αμέσως ο Διευθυντής και ο Υποδιευθυντής του σχολείο απομάκρυναν τα παιδιά και τον εκπαιδευτικό ο οποίος οδηγήθηκε σε γιατρό. Οι μαθητές όπως ήταν φυσικό έπαθαν σοκ.
Εδωσα γραπτή εντολή να απομακρυνθεί από το σχολείο και να παραπεμφθεί σε υγειονομική επιτροπή. Είναι αντιληπτό οτι αυτό δεν έχει να κάνει με μια αντι-υπηρεσιακή συμπεριφορά, με μια μη αποδεκτά παιδαγωγική συμπεριφορά αλλά έχει να κάνει με πράξη που χρήζει αλλης αξιολογησης, από γιατρούς ψυχολόγους και ψυχιάτρους.
Δεν είναι δυνατόν το εκπαιδευτικό προσωπικό που βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με τους μαθητές, να κάνουν τέτοια πράγματα. Εμάς μας ενδιαφέρει πρώτιστα η ασφάλεια των μαθητών και κάτι τέτοιο δε συνάδει με την λειτουργία του σχολείου.
Είναι αντιληπτό οτι δεν μπορούμε να προβλέψουμε τέτοιες αντιδράσεις ψυχολογικής ή ψυχιατρικής εκτίμησης και όχι υπηρεσιακής. Εδώ όμως ανακύπτει ένα σοβαρό ζήτημα στα δομικά χαρακτηριστικά της λειτουργίας της εκπαίδευσης, αυτό της πιθανής αξιολογησης των εκπαιδευτικών, πέραν των τυπικών προσόντων, απο επιτροπές γιατρών ψυχολόγων. Αυτό τουλάχιστον θα ήταν η επιτυχία στη μισή διαδρομή".
Για την ιστορία ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικος φέτος δίδασκε για πρώτη χρονιά στο 8ο Λύκειο Πατρών ενώ τα προηγούμενα χρόνια υπηρετούσε σε διάφορα άλλα σχολεία της Πάτρας.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ
newsit.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου