Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Ελλάδα – Κόστα Ρίκα: Οι αριθμοί υπέρ των «τίκος»

Ελλάδα – Κόστα Ρίκα: Οι αριθμοί υπέρ των «τίκος»
Να αμφισβητήσει τους αριθμούς και όχι μόνον που φέρνουν την Κόστα Ρίκα πιο κοντά στη νίκη
στην αποψινή τους παρθενική αναμέτρηση με φόντο το ιστορικό για αμφότερες πρώτο εισιτήριο για τα προημιτελικά της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης του πλανήτη καλείται η  Εθνική Ελλάδας.
Οι Κεντροαμερικανοί στο δρόμο για το δικό τους 2ο εισιτήριο για τη φάση νοκ-άουτ αγώνων ενός Μουντιάλ (η πρώτη ήταν το 1990 στα γήπεδα της Ιταλίας) απέναντι σε μεγαθήρια  και πριν πρωταθλήτριες κόσμου  όπως η Ιταλία, η Ουρουγουάη και η Αγγλία όχι απλά έκαναν την σούπερ- έκπληξη στον 4ο όμιλο του θανάτου αλλά και πήραν την πρώτη θέση με πολύ καλό ποδόσφαιρο και εξαιρετικές επιδόσεις συνολικά σε ομαδικό κύρια επίπεδο αλλά και ατομικό σ’ ορισμένες περιπτώσεις.

Αντίθετα η ομάδα του Φερνάντο Σάντος η οποία  έφθασε στην δραματικότερη πρόκριση όλων των εποχών σε φάση ομίλων με το πέναλτι της τελευταίας στιγμής που κέρδισε και αξιοποίησε ο Γιώργος Σαμαράς έχει μόνον σε μία στατιστική κατηγορία να επιδείξει σπουδαίες επιδόσεις.
Αυτή είναι των κερδισμένων φάουλ (61 επτά περισσότερα από την 2η Χιλή) και τα 17 του ήρωα της ύστατης στιγμής Σαμαρά που είναι περισσότερα απ΄ όσα κέρδισαν οι μάγοι  Μέσι και Νεϊμάρ και μόνον ο Χιλιανός Αλέξις Σάντσεζ είχε ανάλογη με τον Έλληνα άσο συγκομιδή.

Από εκεί και πέρα όμως οι αριθμοί δείχνουν  στις περισσότερες κατηγορίες «τίκος» στην αποψινή μονομαχία. Και τούτο γιατί η ομάδα του Χέρχε Λουίς Πίντο πέτυχε τα διπλά γκολ (τέσσερα έναντι δύο έχοντας μέσο όρο ανά ματς 1,3 έναντι μόλις 0,7 της Ελλάδας) λιγότερες κίτρινες κάρτες (δύο έναντι πέντε), έτρεξε πολύ περισσότερα χιλιόμετρα (108,2 έναντι 101, 4) είχε περισσότερες πάσες ολοκληρωμένες (950 έναντι 786 ελληνικές που ήταν οι 2ες λιγότερες στην πρώτη φάση μετά από εκείνες του Ιράν  το οποίο επιχείρησε μόλις 650,   με ποσοστό ευστοχίας  όμως για αμφότερες 72%) είχε καλύτερη άμυνα (μόλις ένα γκολ παθητικό όπως μόνον το Βέλγιο και το Μεξικό και μάλιστα το δέχθηκε από πέναλτι, ενώ η εθνική μας τέσσερα ).

Επίσης οι Κοσταρικανοί μπορεί να έχουν λιγότερες αμυντικές προσπάθειες (34 έναντι 43 ελληνικών) αλλά με μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας σ’ αυτές 86% έναντι 77%).

Αμφότερες έχουν το ίδιο ποσοστό ευστοχίας όμως στις πάσες (70%) αλλά  η Ελλάδα υπερτερεί τόσο στις επιθετικές προσπάθειες ανά αγώνα ( 34 -17 στην εστία και ισάριθμες άστοχες-  έναντι μόλις 26 της αντιπάλου της -13 σε εστία και άλλες τόσες άστοχες-  και μέσο όρο 11,3 έναντι 8,7 των Κοσταρικανών ).

Εκεί που η εθνική μας υπερέχει κατά κράτος  είναι στο σύνολο επιθέσεων με 107 πολύ περισσότερες  από τις 69 των αντιπάλων της που είναι οι λιγότερες από κάθε  άλλη ομάδα στην προηγούμενη φάση της διοργάνωσης. Επίσης τα 59 φάουλ  που έκαναν  στα τρία τους πρώτα ματς οι Κοσταρικανοί  τους  κατατάσσουν στην 2η θέση πίσω από τα 68 των … Ολλανδών.

Τέλος  και στα κερδισμένα τάκλιν η Ελλάδα είναι όχι απλά καλύτερη αλλά και  2η (πίσω από τη Βοσνία που είχε 52 στα 60) στην εν λόγω κατηγορία με 48 στα 64 έναντι 24 σε 60 των Κοσταρικανών που είναι πολύ πίσω.
πηγή : onsports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου