Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - Εκπτωτικές κάρτες για…το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής

KTEL Xalkidikis kosmos
Πεσμένη σε σχέση με την περσινή χρονιά είναι η κίνηση των επιβατών στα ΚΤΕΛ της Χαλκιδικής. 
Οι υπεύθυνοι του ΚΤΕΛ το αποδίδουν στα τερτίπια του καιρού αλλά και στις εξετάσεις των μαθητών που ακόμα είναι σε εξέλιξη. «Ο καιρός δεν βοηθάει για να πάει ο κόσμος στις παραλίες. Την ίδια ώρα η σαιζόν πήγε πίσω για εμάς καθώς ακόμη δεν έχει
τελειώσει η εξεταστική περίοδος για τους μαθητές». Λέει ο Δημήτρης Ιωακειμίδης μέλος του διοικητικού συμβουλίου των ΚΤΕΛ Χαλκιδικής και συνεχίζει «για εμάς η φουλ σαιζόν ξεκινάει από την πρώτη Ιουλίου και τελειώνει στις 20 Αυγούστου».

xalkidiki
Κάθε σαββατοκύριακο  εκτιμάται ότι η κίνηση όσων  πραγματοποιούν μικρές αποδράσεις με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ αυξάνεται. Ανάλογα με τη ζήτηση οι αρμόδιοι είναι προετοιμασμένοι να προσθέσουν επιπλέον δρομολόγια προκειμένου να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό. «Η κίνηση ανεβαίνει σταδιακά, εμείς είμαστε έτοιμοι να βάλουμε επιπλέον δρομολόγια. Έχουμε εφεδρικά αυτοκίνητα και τα διαθέτουμε για την μετάβαση των  πολιτών» επισημαίνει ο κ.Ιωακειμίδης.
Όπως αναφέρει ο ίδιος οι επιβάτες που κατά κύριο λόγο χρησιμοποιούν τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ Χαλκιδικής είναι κυρίως ηλικιωμένοι, συνταξιούχοι μαθητές αλλά και φοιτητές. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι πολύ προσιτές .Μάλιστα για όσους επιλέξουν να πάνε αλλά και να επιστρέψουν με λεωφορείο γίνεται 10%  έκπτωση. «Οι τιμές των εισιτηρίων είναι πολύ προσιτές κατά την άποψή μου. Για παράδειγμα για μια διαδρομή έως την Καλλικράτεια    κάποιος θέλει 3,50 Ευρώ για να πάει και 3,50 Ευρώ για να επιστρέψει. Βέβαια  ισχύουν και εκπτώσεις για φοιτητές ,συνταξιούχους μαθητές  ενώ τα παιδιά εως 6 ετών ταξιδεύουν δωρεάν» υπογραμμίζει το μέλος του Δ.Σ των ΚΤΕΛ.
Ειδικές τιμές σε όσους μετακινούνται Καθημερινά
Σε ότι αφορά τους Θεσσαλονικείς που χρειάζεται να ταξιδέψουν στη Χαλκιδική καθημερινά γιατί εργάζονται, οι ιθύνοντες προσφέρουν έκπτωση από 30% έως  50% ανάλογα με τη διαδρομή .Η μείωση των χρημάτων γίνεται με την προμήθεια ειδικών εκπτωτικών καρτών.
Λεωφορεία από τα ΚΤΕΛ  Χαλκιδικής ξεκινούν για τις κοντινές παραλίες κάθε 1 ώρα τουλάχιστον ενώ ανάλογα με τη ζήτηση αναχωρούν και συχνότερα.
Το Κ.Τ.Ε.Λ.  από όπου και αναχωρούν τα λεωφορεία για οποιοδήποτε προορισμό της Χαλκιδικής, βρίσκεται στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανίων (κόμβος Praktiker).
Η αστική γραμμή 45 συνδέει απευθείας τον Σταθμό «Μακεδονία» με τον σταθμό του Κ.Τ.Ε.Λ. Ν. Χαλκιδικής.
Τα δρομολόγια από τον Σταθμό «Μακεδονία» για το Κ.Τ.Ε.Λ. Ν. Χαλκιδικής έχουν ως εξής: 04:40 – 05:40 – 06:30 – 07:15 – 08:45 – 10:00 – 11:00 – 12:00 – 13:00 – 14:00 – 15:00 – 16:00 – 17:30 – 18:30 – 19:30 – 20:30.Τα δρομολόγια ισχύουν και τα Σαββατοκύριακα.


 Της Φρόσως Βαρβάρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου