Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Όλα όσα πρεπεί να σκεφτείς πριν πάρεις αντηλιακό

<b> Eύκολο στην χρήση: </b>ένα αντηλιακό που είναι εύκολο στην χρήση και απλά χρειάζεται να το απλώσεις χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερο άπλωμα ή τρίψιμο είναι ιδανικό και για να μην βαριέσαι να το απλώνειςH ώρα έφτασε για να βρεις το κατάλληλο αντηλιακό και να κάνεις ξένοιαστη τις βουτιές σου αλλά κυρίως να απολαύσεις την θάλασσα και το μπάνιο. Παρακάτω θα βρεις ποια πράγματα πρέπει να σκεφτείς πριν αγοράσεις αντηλιακό για να είσαι απόλυτα προετοιμασμένη!

Όταν μιλάμε σήμερα για αντηλιακά δεν αναφερόμαστε απλώς σε καλλυντικά που
διαθέτουν φίλτρα τα οποία εμποδίζουν την υπεριώδη ακτινοβολία UVA και UVB να βλάψει τα κύτταρα του δέρματος. Αν

Γενικά: Όταν μιλάμε σήμερα για αντηλιακά δεν αναφερόμαστε απλώς σε καλλυντικά που διαθέτουν φίλτρα τα οποία εμποδίζουν την υπεριώδη ακτινοβολία UVA και UVB να βλάψει τα κύτταρα του δέρματος. Αναφερόμαστε σε καλλυντικά που εκτός από προστασία μας προσφέρουν και μια σειρά από άλλες υπηρεσίες, όπως είναι η ενυδάτωση της επιδερμίδας και η αντιοξειδωτική της θωράκιση, η θρέψη της και η ανάπλασή της, η πρόληψη ερεθισμών, η κάλυψη ατελειών, η επιτάχυνση και η διάρκεια του μαυρίσματος και όλα αυτά λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε επιδερμίδας, τη λιπαρότητα, την ξηρότητα και το βαθμό ευαισθησίας της αλλά και τον τρόπο ζωής του καθενός από εμάς στη διάρκεια του καλοκαιριού. Εξ ου και ο χαρακτηρισμός τους ως «έξυπνα» ή και ως καλλυντικά «2 ή και 3 σε 1».

To θέμα είναι ποιο από όλα να διαλέξεις; 
Πριν φτάσουμε να απαντήσουμε στο ερώτημα «ποιο είναι το κατάλληλο για μένα αντηλιακό;», θα πρέπει να προηγηθούν μια σειρά άλλα:
1. Πόσο σκούρα ή ανοιχτόχρωμη είναι η επιδερμίδα μου;
2. Είναι λιπαρό, ξηρό, κανονικό ή πολύ ευαίσθητο το δέρμα μου;
3. Είναι φωτοευαίσθητο;
4. Είναι νεανικό ή ώριμο;
5. Έχει μήπως ατέλειες που θέλω να καλύψω;
6. Θέλω να μαυρίσω γρήγορα;
7. Ιδρώνω πολύ ή καθόλου;
8. Αδιαφορώ για το πότε και πόσο θα μαυρίσω;
9. Ποιες υφές μου αρέσουν;
10. Ποιες συσκευασίες με βολεύουν περισσότερο;
11. Βουτάω στη θάλασσα ίσα για να δροσιστώ ή μήπως λατρεύω το κολύμπι;
12. Θέλω ένα αντηλιακό για το πρόσωπο και το σώμα ή δύο ξεχωριστά;

O δείκτης: Το πρώτο κριτήριο επιλογής είναι ο δείκτης προστασίας του αντηλιακού. Όσο πιο ανοιχτόχρωμο ή φωτοευαίσθητο είναι το δέρμα μας τόσο μεγαλύτερος πρέπει να είναι αυτός. Και εννοείται ότι σ’ αυτές τις περιπτώσεις η επιθυμία για γρήγορο μαύρισμα πρέπει να... καταπιεστεί ή να καταφύγουμε στα self tan καλλυντικά που μαυρίζουν χωρίς ήλιο.

Μην ξεχνάς: η φωτοευαισθησία του δέρματος είναι ένα επίσης σημαντικό κριτήριο στην επιλογή του αντηλιακού. Οι επιδερμίδες που ερεθίζονται εύκολα εκτός από πολύ ισχυρή προστασία έχουν ανάγκη και από καταπραϋντικά συστατικά.

Αδιάβροχο: το αδιάβροχο αντηλιακό είναι ιδανικό για εσένα που μένεις μέσα στο νερό για αρκετή ώρα για να προστατεύεις το δέρμα σου από τις ηλιακές ακτινοβολίες χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως θα το απλώσεις μια φορά και τελείωσε. Το προϊόν θα λέει αν είναι αδιάβροχο ή όχι επάνω στην συσκευασία οπότε καλό είναι να το ψάξεις αυτό πριν το αγοράσεις. Θα χρειαστεί να το απλώσεις ξανά στο δέρμα σου αν σκουπιστείς με την πετσέτα αλλά θα μπλοκάρει τις ακτίνες του ήλιου για όσο διάστημα παραμένεις στο νερό!

Ο τύπος του δέρματος σου: λιπαρό, ξηρό, κανονικό. Όλοι οι τύποι δέρματος έχουν ανάγκη από ενυδάτωση γιατί ο ήλιος και η ζέστη «κλέβουν» την υγρασία. Η διαφορά έγκειται στο ότι, π.χ., τα αντηλιακά με την ένδειξη «για λιπαρή επιδερμίδα» διαθέτουν επιπλέον συστατικά που ισορροπούν την παραγωγή του σμήγματος. Άλλη μία διαφορά είναι τα συστατικά στη συσκευασία του αντηλιακού. Όσο μεγαλύτερη έμφαση δίνεται π.χ., στα ενυδατικά και μαλακτικά συστατικά τόσο πιο κατάλληλο είναι το αντηλιακό για το ξηρό δέρμα. Αν η έμφαση δίνεται στις αντιοξειδωτικές βιταμίνες -C, E- τότε υπόσχεται και αντιγήρανση.

Eύκολο στην χρήση: ένα αντηλιακό που είναι εύκολο στην χρήση και απλά χρειάζεται να το απλώσεις χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερο άπλωμα ή τρίψιμο είναι ιδανικό και για να μην βαριέσαι να το απλώνεις- και καταλήγεις τελικά να μην το φοράς καθόλου- αλλά και για να το απλώνεις και πιο συχνά. Αν έχεις ένα αντηλιακό σε στικ ή σπρέι ίσως σου είναι πιο γρήγορο και εύκολο και δεν το ξεχνάς!
Η υφή: Tο αντηλιακό με ματ αποτέλεσμα είναι επιθυμία πολλών γυναικών που δεν έχουν την υπομονή να περιμένουν μέχρι να απορροφηθεί το αντηλιακό που απλώνουν στο πρόσωπό τους και ενοχλούνται από τα λευκά κατάλοιπα ή τη γυαλάδα. Όμως σήμερα οι υφές των αντηλιακών είναι τέτοιες ώστε να απλώνονται εύκολα και να απορροφώνται άμεσα, ενώ επιπλέον κυκλοφορούν στην αγορά και εξειδικευμένα αντηλιακά με την ένδειξη «ματ αποτέλεσμα», που δίνουν ακόμα πιο γρήγορη λύση σ’ αυτή την επιθυμία.

Πολλά σε 1! Αντηλιακό 2 σε 1 για πρόσωπο και σώμα : το αναζητούν οι πιο πρακτικές γυναίκες κι εκείνες που δεν θέλουν να κουβαλάνε μαζί τους πολλά πράγματα στην παραλία, και η προσφερόμενη γι’ αυτές γκάμα είναι επίσης μεγάλη.

Αντηλιακό και κάλυψη των ατελειών 2 σε 1: είναι το ζητούμενο από τις γυναίκες που ακόμα και στην παραλία θέλουν να δείχνουν άψογες, να καλύψουν δηλαδή φακίδες, κηλίδες ή σπυράκια, κι ευτυχώς αντηλιακά με χρώμα που καλύπτουν το πρόσωπό σαν make up κυκλοφορούν πολλά και με διαφορετικό δείκτη προστασίας.

Αντηλιακό για γρήγορο μαύρισμα: αναζητούν οι πιο ανυπόμονες, που βιάζονται να αποκτήσουν το χρυσαφένιο χρώμα του καλοκαιριού, και η κοσμετολογία έχει φροντίσει να δημιουργήσει καλλυντικά προϊόντα που μπορούν να απαντήσουν σ’ αυτό το αίτημα και ταυτόχρονα προσφέρουν επαρκή από τον ήλιο προστασία. Δοκίμασε και βρε αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα!


http://www.womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου