Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

«Μακεδονία»: Νέοι προορισμοί και περισσότερες πτήσεις

Νέους προορισμούς και περισσότερες πτήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα των αεροπορικών εταιριών, γι’ αυτό το καλοκαίρι, από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Είκοσι τέσσερις αεροπορικές εταιρίες, με 496
τακτικές πτήσεις την εβδομάδα, προς 56 διεθνείς προορισμούς, σε 63 αεροδρόμια 23 χωρών.

Οι παραπάνω αριθμοί αφορούν την τρέχουσα τουριστική περίοδο του καλοκαιρινού πτητικού προγράμματος των αεροπορικών εταιριών από/προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, κάτι που αποδεικνύει την ένταξη της πόλης στον τουριστικό χάρτη με εντατικούς ρυθμούς.

Στο αεροπορικό τοπίο της πόλης, έρχεται να προστεθεί αφενός η πολυπόθητη – πρωτίστως για την αεροπορική εταιρία - δεύτερη ημερήσια πτήση προς/από Κωνσταντινούπολη, αφετέρου η ένταξη νέου καλοκαιρινού προορισμού σε ελληνικό νησί.

Έτσι, λοιπόν, με την έναρξη της θερινής πτητικής σεζόν (τέλη Μαρτίου) στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» εντάχθηκαν νέες αεροπορικές εταιρίες, ενώ προστέθηκαν και καινούργιοι προορισμοί καθώς και περισσότερα δρομολόγια.

Από τις 5 Ιουνίου, ξεκινάει και η δεύτερη ημερήσια πτήση Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη, με ένα δρομολόγιο το πρωί και ένα το βράδυ.

Να σημειωθεί, ότι για την έγκριση από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, της δεύτερης ημερήσιας πτήσης, προϋπόθεση ήταν να μειωθούν οι αντίστοιχες πτήσεις της αεροπορικής εταιρίας από/προς Αθήνα, από 25 την εβδομάδα σε 21.

Σύνδεση με Σποράδες

Στις νέες συνδέσεις της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες έρχεται να προστεθεί και το κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων, η Σκιάθος.

Στόχος της συγκεκριμένης σύνδεσης, η οποία θα ξεκινήσει άμεσα, είναι η τόνωση του εσωτερικού τουρισμού.

Επιπρόσθετα, ήδη, από τις 17 Απριλίου, η Τransavia – θυγατρική του Ομίλου Air France - KLM, συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Άμστερνταμ, τρεις φορές την εβδομάδα (Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο) ενώ για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, θα αυξηθούν σε πέντε εβδομαδιαίως.

Παρουσία έχει και η σκανδιναβική SAS συνδέοντας την πόλη με τη Στοκχόλμη.

Για τη φετινή σεζόν, νέους προορισμούς στο πτητικό τους πρόγραμμα έβαλαν η Aegean για Βρυξέλλες, Ροστόφ, Κεφαλλονιά, Βερολίνο, Κολονία (από τέλη Μαΐου ξεκινάει σύνδεση και με τα ελληνικά νησιά), η Easyjet για Ρώμη, η Alitalia για Μιλάνο-Λινάτε, η Germanwings για Ντίσελντορφ και Αμβούργο, η Ryanair για Αθήνα, Πίζα και Βαρσοβία (σ.σ. στο χειμερινό πρόγραμμα προσθέτει το Παρίσι Beauvais), η Ellinair για Ρωσία και Ουκρανία.

Η δε, «Astra Airlines» συνδέει τη Θεσσαλονίκη με Χίο, Σάμο, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Μύκονο, Σαντορίνη και πόλεις της Ρωσίας.

ΠΗΓΗ: agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου