Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Ψυγείο δίχως ρεύμα αξίας.. μικρότερης των πενήντα ευρώ! (Φώτο & Βίντεο)

Τα ψυγεία που διατηρούν την ψύξη των τροφίμων δίχως τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας είναι μία από τις πιο συμφέρουσες και αποδοτικές λύσεις. Το Ψυγείο Mitticool που σχεδίασε ο Mansukh Prajapati λειτουργεί ως ψυγείο που αξιοποιεί τη ψύξη που δημιουργεί η εξάτμιση του νερού (σ.σ. pentapostagma.gr – evaporative fridge) με τη σημαντική διαφορά ότι μπορεί εύκολα να “ταιριάξει αισθητικά” με την κουζίνα σας.Έχουν σχεδιαστεί αρκετά ψυγεία παρόμοιου συστήματος ψύξης – όμως το συγκεκριμένο ψυγείο έχει ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της πλαστικής πόρτας που επιτρέπει να δούμε το περιεχόμενο του ψυγείο (παρόλο που ανεβάζει κατά ένα μικρό ποσοστό τα επίπεδα θερμοκρασίας).Δείτε ένα σχετικό βίντεο:

Ο Prajapati περιγράφει τον τρόπο λειτουργίας του στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείαςMitticool :
Νερό από τους πάνω θαλάμους του ψυγείου στάζει πλευρικά, και εξατμίζεται απορροφώντας τη θερμότητα από το εσωτερικό, διατηρώντας έτσι τους θαλάμους κρύους. Ο ανώτερος θάλαμος (σε ύψος) χρησιμοποιείται για την αποθήκευση νερού. Ένα μικρό καπάκι από πηλό βρίσκεται στην κορυφή. Επίσης παρέχεται μία μικρή κάνουλα βρύσης στο μπροστινό κατώτερο μέρος του θαλάμου για πόσιμο νερό. Στον κατώτερο θάλαμο, παρέχονται δύο ράφια για την αποθήκευση των τροφίμων. Το πρώτο ράφι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση λαχανικών, φρούτων κ.ο.κ. και το δεύτερο ράφι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση γάλακτος, κ.ο.κ. Σύγχρονο και πολύ προσιτό οικονομικά, το συγκεκριμένο ψυγείο από πηλό είναι μία πολύ καλή επιλογή για να διατηρούνται φρέσκα τα τρόφιμα, τα λαχανικά ακόμη και το γάλα για αρκετές ημέρες.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Coolest Gadgets, η αξία του κυμαίνεται μεταξύ 40 και 60 δολαρίων.
Πώς να φτιάξετε μόνοι σας

Υπάρχουν αρκετά σχέδια ψυγείων που αξιοποιούν τη ψύξη που δημιουργεί η εξάτμιση του νερού – μπορείτε να φτιάξετε ένα πολύ παραδοσιακό και εύκολο τύπο χρησιμοποιώντας μονάχα δύο γλάστρες λουλουδιών. Δείτε πρωταρχικά αυτές τις οδηγίες τις οποίες θα παρουσιάσουμε αναλυτικότερα σύντομα.

Οι ανθρακωρύχοι στην Αυστραλία είχαν κατασκευάσει τη δεκαετία του 1890 τη δική τους ξεχωριστή εκδοχή. Το “Coolgardie safe” κατασκευάστηκε από ξύλο, κασσίτερο και λινάτσα.
Το τοποθετούσαν σε περβάζι που έβλεπε τον ήλιο αλλά σε κρύες συνθήκες, που οδηγούσαν στην εξάτμιση του νερού από τη λινάτσα ώστε να ψυχθούν οι εσωτερικοί χώροι του ψυγείου. Τα συγκεκριμένα ψυγεία χρησιμοποιούνταν εκτεταμένα έως και τα μέσα του εικοστού αιώνα.

Υπάρχει μία πιθανότητα να καταφέρετε να το φτιάξετε και μόνοι σας αν θεωρείτε ότι είναι λειτουργικό - αν και οι οδηγίες που παρέχονται σε αυτό το σύνδεσμο δεν εγγυώνται για βέβαιη επιτυχία .
pentapostagma.gr

http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου