Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - Χρυσοστόμεια 2015 (Φώτο)

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας, το παράρτημα του Συλλόγου Απανταχού Τριγλιανών και ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού τίμησαν για άλλη μια χρονιά τη μνήμη του εθνοϊερομάρτυρα Χρυσόστομου Σμύρνης και των απολεσθέντων κατά τη Μικρασιατική καταστροφή με τριήμερες λατρευτικές και
πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Η έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων έγινε την Παρασκευή το βράδυ με την κεντρική πλατεία της Νέας Τρίγλιας να κατακλύζεται από τους ήχους της μουσικής ορχήστρας του Χρήστου Δαλαμπίρα και της παρέας του.
Μοναδικά συναισθήματα χάρισαν στους παρευρισκόμενους και οι “Λαλητάδες” του ΠΣ Ν.Μουδανιών “Ο Φάρος” καθώς ταξίδεψαν τον κόσμο σε άλλες εποχές με τους χορούς και τα τραγούδια τους παρουσιάζοντας μια καταπληκτική παράσταση.
Το Σάββατο το απόγευμα τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό της Παντοβασίλισσας στη Νέα Τρίγλια και την Κυριακή το πρωί μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των απολεσθέντων κατά της Μικρασιατικής καταστροφής και κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο Νέας Προποντίδας και άλλων εκπροσώπων των αρχών του τόπου στην προτομή του Αγίου Χρυσόστομου Σμύρνης.
Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Κυριακή το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου στη Νέα Τρίγλια με ομιλία από τον κ.Σακελλαρίδη Βασίλειο πρόεδρο του Συλλόγου των Απανταχού Τριγλιανών με θέμα “Η προσφορά του Αγίου Χρυσόστομου Σμύρνης στη γενέτειρά του Τρίγλια κατά την εξορία του”. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά με μικρασιατικά τραγούδια από τη Δημοτική χορωδία Νέας Τρίγλιας καθώς και από μουσικό παραδοσιακό σχήμα με τραγούδια αφιερωμένα στη Μικρασιατική καταστροφή και άλλα παραδοσιακά μικρασιατικά τραγούδια.
Ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας που έδωσε το παρόν στις εκδηλώσεις εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους για τη διοργάνωση και τόνισε τη σπουδαιότητα που έχει η παράδοση καθώς και η διατήρηση της μνήμης. Τόνισε επίσης τη σημαντικότητα του να προσεγγίσουμε και τη νεολαία σε παρόμοιες εκδηλώσεις για να μπορέσουν να μεταλαμπαδεύσουν οι παλιοί τις γνώσεις τους στους νέους.

Ευχαριστούμε θερμά για τις φωτογραφίες τον κ. Αλέξανδρο Κοκκαλά και τη κα. Μαρία Τσινά.




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου