Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Αποκαλυπτικό ΒΙΝΤΕΟ με τα όσα προηγήθηκαν του ξυλοδαρμού 26χρονου κρατουμένου - Γλίτωσαν τη διαθεσιμότητα οι δύο αστυνομικοί (Βίντεο)

- Στις εικόνες ο κρατούμενος φέρεται να αντιστέκεται στη σύλληψη του και να μαχαιρώνει τον έναν από τους δύο αστυνομικούς

- Δεν συντρέχουν λόγοι διαθεσιμότητας για τους δύο αστυνομικούς υποστηρίζει ο Αρχηγός της Αστυνομίας
- Stop list, 30.000 εγγύηση έκαστος και απευθείας στο Κακουργιοδικείο οι δύο αστυνομικοί

Ένα νέο βίντεο βρίσκει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση του ξυλοδαρμού κρατουμένου από δύο αστυνομικούς στον αστυνομικό σταθμό της Πόλης Χρυσοχούς.

Στο βίντεο που δημοσίευσε το livenews φαίνονται όλα όσα προηγήθηκαν της κακοποίησης του κρατουμένου.

Στις εικόνες που θα δείτε ο κρατούμενος φέρεται να αντιστέκεται στη σύλληψη του και επιτίθεται στους αστυνομικούς, μάλιστα στη συνέχεια φέρεται να μαχαιρώνει τον έναν από τους δύο αστυνομικούς.

Νωρίτερα, ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου δήλωσε ότι δεν συντρέχουν λόγοι διαθεσιμότητας για τους δύο αστυνομικούς που φέρονται να ξυλοκόπησαν τον 26χρονο κρατούμενο στα κρατητήρια της Πόλης Χρυσοχούς, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει νομικό έρεισμα.

H γραπτή δήλωση του Αρχηγού της Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου
Όσον αφορά το θέμα της διαθεσιμότητας των δύο Αστυνομικών, που εμπλέκονται στην υπόθεση του ξυλοδαρμού, δεν υπάρχει το νομικό υπόβαθρο που να παρέχει την εξουσία στον Αρχηγό Αστυνομίας, υπό τις σημερινές περιστάσεις, να τους θέσει σε διαθεσιμότητα.

Μια τέτοια ενέργεια θα ήταν αντίθετη με τις πρόνοιες της νομοθεσίας διότι σύμφωνα με τους περί Αστυνομίας Πειθαρχικούς Κανονισμούς (Καν.31, Κ.Δ.Π.53/1989), μέλος της Αστυνομίας μπορεί να τεθεί σε διαθεσιμότητα κατά τη διάρκεια έρευνας για ποινικό ή πειθαρχικό αδίκημα.

Η εν λόγω έρευνα έχει ολοκληρωθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας και η άσκηση της εν λόγω εξουσίας έπρεπε να λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της διερεύνησης νοουμένου ότι η Αρχή θα το έκρινε σκόπιμο και θα το εισηγείτο στον Αρχηγό Αστυνομίας, όπως προβλέπεται στο Νόμο για τη Λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής, πράγμα που δεν έπραξε.

Παρακολουθήστε το βίντεο με τα όσα προηγήθηκαν...

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου