Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτές είναι οι 4 ασκήσεις που σας βοηθούν να μειώσετε το άγχος

Διαλέξτε ανάλογα με την ιδιοσυγκρασίας

ΓιόγκαΜια αναπνευστική άσκηση που επιβραδύνει τον ρυθμό της καρδιάς και βοηθά στο να «καθαρίσει» το μυαλό σας από τις αγχωτικές σκέψεις. Σηκωθείτε όρθιοι, τοποθετήστε τα πόδια σας στο «άνοιγμα» των ώμων και σηκώστε τα χέρια στο πλάι. Εισπνεύστε, καθώς σηκώνετε το αριστερό γόνατο προς τον δεξί αγκώνα και εκπνεύστε, όταν φέρνετε το πόδι στην αρχική του θέση. Κάντε το ίδιο με το δεξί σας γόνατο και απολαύστε την ηρεμία που προσφέρει η γιόγκα.

ΜποξΔεν χρειάζεται να πάτε σε σχολή ούτε να ξέρετε τα …μυστικά. Αγοράστε ένα σάκο ή 2 μαξιλάρια που θα δέχετε σφικτά μεταξύ τους, κάντε ζέσταμα στους ώμους και τον αυχένα σας και ξεκινήστε να δίνετε μπουνιές με όλης ας την δύναμη μέχρι να ιδρώσετε… Μετά από ένα αγχωτικό ωράριο, οι επιθετικές ασκήσεις, βοηθούν στην εκτόνωση της έντασης.

ΠερπάτημαΕίναι εύκολο, δεν έχει ωράριο, ταιριάζει σε κάθε σωματότυπο και ηλικία και είναι ο πιο κοινός τρόπος για να μειώσετε τον καρδιακό ρυθμό και το άγχος σας. Το γρήγορο περπάτημα θα σας αδυνατίσει κιόλας ενώ το τρέξιμο για περίπου 20 λεπτά την ημέρα (3 φορές την εβδομάδα) θα σας οδηγήσει σε καλή φυσική κατάσταση και θα διώξει το άγχος.

ΤεντωθείτεΤο τέντωμα των χεριών και των ποδιών ανακουφίζει την ένταση και χαλαρώνει τους μυς της πλάτης. Ειδικότερα, καθίστε στο πάτωμα, ακουμπώντας ίσιο το αριστερό πόδι πάνω στο δεξί γόνατο. Στη συνέχεια, γυρίστε το σώμα σας προς τα δεξιά και αριστερά. Τότε θα αισθανθείτε το τέντωμα του κάτω μέρους της πλάτης σας…


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου