Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - Πρόταση για παραπομπή σε δίκη εμπλεκόμενων στο εργοστάσιο λαθραίων τσιγάρων

ergastirio-tsigara- Αντινομάρχες και Νομαρχιακοί Σύμβουλοι συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο της Αντεισαγγελέως Ελ. Κονταξή

Την παραπομπή σε δίκη 14 ατόμων στο Τριμελές Εφετείο
Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης, για την υπόθεση του εργοστασίου παρασκευής λαθραίων τσιγάρων στη Χαλκιδική, που αποκαλύφθηκε το 2010, προτείνει η Αντεισαγγελέας Ελένη Κονταξή.
Τα 14 άτομα αντιμετωπίζουν κατηγορίες, κατά περίπτωση, για ψευδή βεβαίωση, παθητική και ενεργητική δωροδοκία, ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση, παράβαση καθήκοντος κ.ά. και ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται πρώην Αντινομάρχες, Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, ένας μηχανικός, καθώς και ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου που γινόταν η παρασκευή των λαθραίων τσιγάρων.
Σύμφωνα με την κ. Κονταξή στον φάκελο που υποβλήθηκε δεν υπήρχαν εγκρίσεις - γνωμοδοτήσεις του ΕΟΤ, του Δασαρχείου, του Υπουργείου Πολιτισμού κ.ά. Επίσης η Αντεισαγγελέας αναφέρει ότι στις εκτός σχεδίου περιοχές του νομού Χαλκιδικής δεν επιτρέπεται η δραστηριότητα της βιοτεχνίας συσκευασίας τυποποίησης τσιγάρων και προϊόντων καπνού - ξηραντήριο καπνού, ούτε η επεξεργασία γεωργικών προϊόντων γενικότερα.
Μάλιστα, ο ένας από τους κατηγορούμενους Αντινομάρχες φέρεται να ζήτησε και να έλαβε το ποσό των 10.000 ευρώ, για να μεσολαβήσει στην έκδοση της άδειας λειτουργίας.

http://www.halkidikifocus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου