Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Γιορτή της Μητέρας – Μάνα είναι μόνο μία

Η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου είναι μια ευκαιρία να της δείξουμε, με όποιο τρόπο 
μπορούμε, την αγάπη του υιού ή της κόρης στη μητέρα μας.
Η Γιορτή της μητέρας. Αυτό είναι κάτι που καλό θα είναι να το θυμόμαστε και να το κάνουμε όχι μόνο εκείνη την μέρα, όπως εκείνη μας δείχνει την δική της αγάπη κάθε στιγμή. Κι ακόμη κι αν κάτι τέτοια σου μοιάζουν στερεότυπα και εμπορικά,

ωστόσο είναι μιας «πρώτης τάξεως» ευκαιρία να δείξεις στη μητέρα σου, για μια επιπλέον φορά το χρόνο, χωρίς να είναι η γιορτή, ή τα γενέθλια της ότι την νοιάζεσαι, την αγαπάς, ότι αναγνωρίζεις όλα όσα σου έχει προσφέρει, και εκείνα που συνεχίζει να σου προσφέρει.
Γιατί είτε την αποκαλείς «μάνα», είτε «μητέρα», ή «μαμά» ένα είναι το σίγουρο: ήταν, είναι, και θα είναι, ες αεί, η γυναίκα που θα σε αγαπά άνευ όρων, που θα είναι εκεί και στα εύκολα, και στα δύσκολα, που θα αγαπά ακόμη και τα ελαττώματά σου, που θα σε υπερασπίζεται σε τρίτους, ακόμη κι όταν έχεις άδικο, για να σε «κατσαδιάσει» μετά prive. Εκείνη που θα σε βλέπει ως το πιο έξυπνο, το πιο όμορφο και το πιο τέλειο παιδί του κόσμου, κυρίως όταν στην πραγματικότητα απέχεις «έτη φωτός» από αυτή την περιγραφή.
Εκείνη για την οποία θα είσαι πάντα «ο μικρός ή η μικρή της» όσο χρονών κι αν φτάσεις. Εκείνη που θα σε νοιάζεται αρκετά ώστε να σου λέει να πάρεις ζακέτα μαζί σου, ακόμη κι όταν θα έχει 30 βαθμούς έξω, γιατί θα νοιάζεται μη τυχόν κρυώσεις. Εκείνη που μπορεί να σε κάνει έξαλλο, και να σε βγάζει «εκτός εαυτού», αλλά προσωρινά μονάχα γιατί σου είναι αδύνατον να της κρατήσεις κακία, μιας και γνωρίζεις ότι έχει καλή πρόθεση. Γιατί η μητέρα σου είναι ένα από τα λίγα άτομα σε αυτό τον μεταβλητό κόσμο, που θεωρείς «σταθερά» σου. Για όλους αυτούς τους λόγους αξίζει να «τιμήσεις» την ημέρα της μητέρας, γιορτάζοντας όπως αρμόζει την δική σου μανούλα.
Αρχικά μια αγκαλιά, κι ένα φιλί είναι τα προαπαιτούμενα, μαζί με το «Χρόνια πολλά» που θα της ευχηθείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου