Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Σοκαριστική έρευνα: Ένας στους τέσσερις οδηγούς βγάζουν... selfie ενώ οδηγούν!


Καμπάνια ενάντια στην καταστροφική μόδα της εποχής που λέγεται «selfie ενώ οδηγείς» δημιούργησε η Ford, μετά από έρευνα που έκανε και τα αποτελέσματά της προκάλεσαν... σοκ.

Η αμερικανική εταιρία πραγματοποίησε έρευνα στην οποία συμμετείχαν 7.000 οδηγοί ηλικίας 18 έως 24 ετών και σε αυτή, ένας στους τέσσερις παραδέχθηκε πως έχει βγάλει «selfie» πίσω από το τιμόνι!
Σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν τους κινδύνους των πράξεών τους, όμως αναλαμβάνουν το ρίσκο χρήσης των κινητών τους τηλεφώνων. Οι πιο... επιρρεπείς στη λήψη selfie είναι οι νέοι Βρετανοί οδηγοί, σε ποσοστό 33%, ενώ ακολουθούν οι Γερμανοί και οι Γάλλοι με 28%. Οι Γερμανοί είναι πρώτοι στη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης (35%), ενώ σχεδόν όλοι οι νέοι Ρουμάνοι οδηγοί (σε ποσοστό 97%) παραδέχτηκαν ότι έχουν τραβήξει κάποιοι φωτογραφία (όχι απαραίτητα selfie) με το κινητό τους.
Η έρευνα της Ford έδειξε ότι η λήψη φωτογραφίας selfie αποσπά την προσοχή του οδηγού από το δρόμο για 14 δευτερόλεπτα, ενώ ο έλεγχος μίας σελίδας στο facebook για 20 δλ. (αρκετός χρόνος για να διανύσει μισό km ένα αυτοκίνητο που ταξιδεύει με ταχύτητα 100 km/h!).

thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου