Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Αυτό θα ήταν το πιο εφιαλτικό σενάριο της υπερθέρμανσης του πλανήτη!

Με άρθρο του στη βρετανική Telegraph, ο Tζόφρει Λίαν, βραβευμένος δημοσιογράφος για θέματα που αφορούν το περιβάλλον, μας προειδοποιεί: Ξεχάστε τις πλημμύρες, την ξηρασία, την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, ακόμη και το
λιώσιμο των πόλων της γης.
Ο πραγματικός λόγος να ανησυχούμε για την υπερθέρμανση του πλανήτη είναι ένας: Οι αράχνες!
Προηγούμενες έρευνες μας έχουν ήδη προειδοποιήσει πως, καθώς η θερμοκρασία του πλανήτη αυξάνεται, θα υπάρχουν περισσότερες και μεγαλύτερες αράχνες.
Τώρα, μια νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Experimental Biology» συμπεραίνει πως πέραν αυτών, είναι πιθανό πως θα μπορούν και να κινούνται ταχύτερα- άρα, θα είναι και πιο δύσκολο να τις πιάσουμε.
Στην νέα αυτή έρευνα, οι αναλυτές έλεγξαν πως οι μεταβολές της θερμοκρασίας επηρεάζουν τις δυνατότητες κίνησης των αραχνών. Όπως παρατήρησαν, στις πιο ψυχρές θερμοκρασίες οι αράχνες γίνονταν πιο αδύναμες και υποτονικές.
Στους 15 βαθμούς Κελσίου για παράδειγμα, οι αράχνες κινούνταν με ταχύτητα που δεν ξεπερνούσε τα 20 εκατοστά το δευτερόλεπτο, όμως στη θερμοκρασία των 40 βαθμών Κελσίου κινούνταν με σχεδόν τριπλάσια ταχύτητα.
Αυτό οφείλεται στον τρόπο που τα αραχνοειδή κινούνται, εξηγούν οι επιστήμονες, δηλαδή από τα 4 βήματα το δευτερόλεπτο, μπορούσαν να φτάσουν στα 10.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου