Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Στα ύψη οι πωλήσεις προφυλακτικών στη Ν. Κορέα

Η απόφαση συνταγματικού δικαστηρίου στη Νότια Κορέα να αποποινικοποιήσει την μοιχεία δεν… ανακούφισε μόνο τους άπιστους και τις άπιστες συζύγους. Κερδισμένη είναι και η Unidus Corp, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία προφυλακτικών… 

της χώρας, που είδε τις μετοχές της να αυξάνονται κατά 30% μέσα σε δύο ημέρες.
Παράλληλα, την Παρασκευή αυξήθηκαν κατά 10% οι μετοχές εταιρίας που παράγει χάπια της επόμενης μέρας και μάλιστα έφτασαν σε επίπεδα – ρεκόρ για τα τελευταία πέντε χρόνια. Ο χρηματιστής Χα Τάε Γκι που εργάζεται στην Σεούλ, μίλησε στο Bloomberg για την Unidus και σημείωσε ότι «ενδεχομένως να πρόκειται για εξέλιξη με μικρή διάρκεια. Οι μετοχές έχουν την τάση να αυξάνονται επηρεαζόμενες από τα νέα στις ειδήσεις, ωστόσο αυτή η τάση δεν αναμένεται να είναι μακροπρόθεσμη».
Για περίπου έξι δεκαετίες η μοιχεία στη Νότια Κορέα τιμωρούνταν ακόμη και με φυλάκιση. Αυτό ωστόσο άλλαξε αυτή την εβδομάδα, με το δικαστήριο να κηρύσσει τον νόμο αντισυνταγματικό, με ψήφους 7-2. Οι δικαστές μάλιστα ανέφεραν ότι το κράτος δεν έχει κανένα δικαίωμα να επεμβαίνει στην προσωπική και σεξουαλική ζωή των πολιτών.
Οι αρχές της Νότιας Κορέας έχουν αντιμετωπίσει τουλάχιστον 9.000 υποθέσεις μοιχείας από το 2009. Το 2014, περίπου 890 Νοτιοκορεάτες είχαν καταδικαστεί για μοιχεία, αν και μόνο οι 216 από αυτούς εξέτισαν ποινής φυλάκισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου