Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΠΝΟΗ: Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο δασκάλων στα Σήμαντρα

pnoh
Στόχος του να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει τους δασκάλους σε θέματα που προάγουν την προστασία και την ψυχική υγεία του παιδιού
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Νομού Χαλκιδικής «ΠΝΟΗ» σε
συνεργασία, με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χαλκιδικής, το Παρατηρητήριο για την πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού και το Σχολικό Σύμβουλο 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Χαλκιδικής ολοκλήρωσει στις 24 Φεβρουαρίου, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δασκάλων με θέμα: «Προαγωγή της προστασίας του παιδιού», που υλοποιήθηκε στο δημοτικό σχολείο Σημάντρων.
Το σεμινάριο είχε διάρκεια έξι δίωρες συναντήσεις, και στόχος του ήταν να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει τους δασκάλους σε θέματα που προάγουν την προστασία και την ψυχική υγεία του παιδιού γενικότερα, καθώς και την ενίσχυση του ρόλου τους ως ενήλικες υποστηρικτές. Δηλαδή πώς μέσα από το ρόλο τους μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη μιας υγιούς προσωπικότητας του μαθητή, καλλιεργώντας και ενισχύοντας τις προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες, οι οποίες θα «θωρακίσουν» το παιδί, έτσι ώστε να μην «υιοθετήσει» οποιαδήποτε εξαρτητική συμπεριφορά.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο φαινόμενο του σχολικού (bullying) καιηλεκτρονικού εκφοβισμού (cyber bullying), τα οποία παρουσιάζουν αυξητική τάση. Βασικό εργαλείο για την επίτευξη του στόχου αυτού αποτελεί η εφαρμογή μέσα στην τάξη, του υλικού «Δεξιότητες για παιδιά του Δημοτικού».
Η συνεργασία αυτή συνεχίζεται με την πραγματοποίηση εποπτειών (τακτές συναντήσεις) κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
«Ευχόμαστε να συνεχιστεί η προσπάθεια αυτή, έτσι ώστε να έχουμε σχολεία τα οποία θα λειτουργούν με θεσπισμένη πολιτική και στρατηγική στο θέμα της πρόληψης όλων των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων, γεγονός το οποίο αποτελεί και τον απώτερο στόχο των προγραμμάτων πρόληψης στη σχολική κοινότητα», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΝΟΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου