Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - Ποιο θα είναι το μέλλον στα μεταλλεία στη Χαλκιδικής;

metalleia-thema-kΣε αναβρασμό βρίσκονται οι εργαζόμενοι των μεταλλείων στη ΒΑ Χαλκιδική, μετά την αλλαγή φρουράς στην κυβέρνηση, όπως αυτή προέκυψε από τις εκλογές της περασμένη Κυριακής. Η ανάληψη της ηγεσίας από το ΣΥΡΙΖΑ, με την υποστήριξη των ΑΝΕΛ, 
θα φέρει σίγουρα σε μικρό χρονικό διάστημα εξελίξεις στο
θέμα των μεταλλείων και ιδιαίτερα στο ζήτημα των Σκουριών. Το κυβερνών κόμμα, όσο βρισκόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση, είχε τοποθετηθεί ξεκάθαρα κατά της εξόρυξης χρυσού στην περιοχή, τόσο δια στόματος της τοπικής βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Ιγγλέζη, όσο και μέσω τοποθετήσεων κορυφαίων στελεχών, ακόμα και του Αλέξη Τσίπρα.
Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, που προέρχεται από τους Οικολόγους, σε μία από τις πρώτες συνεντεύξεις του και συγκεκριμένα στο Ρ/Σ «Στο Κόκκινο», έκανε ξεκάθαρες τις προθέσεις του για το μέλλον των μεταλλείων, επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνει μια ολιστική επαναπροσέγγιση του θέματος.
Λίγες ημέρες πριν την Κυριακή των εκλογών, σε προεκλογική συγκέντρωση υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεγάλη Παναγιά, η Κατερίνα Ιγγλέζη μίλησε περί κλεισίματος των μεταλλείων και ένταξης των εργαζόμενων σε προγράμματα.
Στον αντίποδα, οι εργαζόμενοι είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι από την κατάσταση που διαμορφώνεται στο ζήτημα. Ο πρόεδρος των εργαζόμενων υπογειτών στα μεταλλεία Χρήστος Ζαφειρούδας μιλώντας στο karfitsa.gr, είπε χαρακτηριστικά: «Έχουν πει για προγράμματα. Τι να μας κάνουν τα προγράμματα; Θα αφήσουμε τη δουλειά μας για 400 και 500 ευρώ; Δε θέλουμε να ζούμε εις βάρος της κοινωνίας, αλλά δε θέλουμε να παίζουν και πολιτικά παιχνίδια εις βάρος μας». Μάλιστα όπως λέει ο ίδιος, «ωστόσο εάν δεν θέλουν να γίνει πυροτέχνημα η περιοχή καλύτερα να μη μας πάρουν τη δουλειά μας. Η δουλειά μας είναι η ζωή μας», επισημαίνει ο κ. Ζαφειρούδας.
Προς το παρών ο ίδιος λέει ότι οι εργαζόμενοι τηρούν στάση αναμονής. «Δε θα κάνουμε προς το παρών κάποια κίνηση. Προχωράμε βήμα-βήμα και περιμένουμε τις εξαγγελίες από τα αρμόδια υπουργεία. Προς το παρών πρέπει να καθησυχάσουμε τον κόσμο και δεν επιδιώκουμε να πιέσουμε καταστάσεις», εξηγεί ο πρόεδρος των εργαζόμενων στα μεταλλεία.

Του Λευτέρη Ζαβλιάρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου