Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ποιες τροφές κάνουν καλό στο έντερο;

Ποιες τροφές κάνουν καλό στο έντερο;
Λίγο το καθημερινό στρες, λίγο η καθιστική ζωή αλλά και η κακή διατροφή φαίνεται ότι επηρεάζουν αρνητικά τη λειτουργία του εντέρου.Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία ένας στους δύο ασθενείς που επισκέπτεται το γαστρεντερολόγο υποφέρει από το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου.

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών (μισή κούπα περιέχου 6,2 γρ. φυτικές ίνες) ενώ περιέχουν σορβιτόλη που έχει καθαρτική επίδραση.
Φασόλια: Βάλτε στο πιάτο σας  φασόλια τα οποία περιέχουν περισσότερα από 10 γραμμάρια φυτικές ίνες ανά κούπα. Εν τάξτε τα στη διατροφή σας φτιάχνοντας νόστιμες σαλάτες με φασόλια ή σούπες.
Φρούτα: Τα φρούτα περιέχουν θρεπτικά συστατικά αλλά και φυτικές ίνες που βελτιώνουν την καλή λειτουργία του εντέρου.  Ενδεικτικό είναι το μήλο, περιέχει 4,4 γρ. φυτικές ίνες ενώ το αχλάδι 5 γραμμάρια.
Λαχανικά: Βάλτε στο πιάτο σας τα λαχανικά τα οποία βοηθούν την πεπτική λειτουργία. Οι αγκινάρες περιέχουν 10, 3 γραμμάρια φυτικές ίνες ενώ το μπρόκολο  2,3 γρ. και τα λαχανάκια Βρυξελλών 6,4!
Καρύδια και αμύγδαλα: Μια χούφτα ξηροί καρποί είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες αλλά και σε φυτικές ίνες. Ενδεικτικό είναι ότι μια ποσότητα ίση με 1/4 κούπας αμύγδαλα ή καρύδια περιέχει 3 γραμμάρια φυτικές ίνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου