Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Από τη μια ο ΠΑΟΚ, από την άλλη η Ξάνθη της Ευρώπης!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τον Ιβάν Σαββίδη που έχει κλείσει στόματα με τις μεταγραφές του στον ΠΑΟΚ, τον Ρικάρντο Κόστα που ήθελε ο Ολυμπιακός και για την... Ξάνθη της Ευρώπης.

Ο ΠΑΟΚ απέκτησε και τον Ρικάντο Κόστα, έναν
ποδοσφαιριστή που, αν ερχόταν το καλοκαίρι, θα γέμιζε το αεροδρόμιο περίεργους που θα ήθελαν να τσεκάρουν αν είναι αλήθεια.

Κακά τα ψέματα, η παρουσία του ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι μία όαση όσον αφορά στην έλευση προσώπων σε αυτό. Από πέρυσι με τον Στοχ, τον Νάτχο, φέτος με τον Νομπόα και τον Ρικάρντο Κόστα, ο Σαββίδης αναγκάζει αυτούς που εμφάνιζαν τον Μαρινάκη ως μοναδικό επενδυτή στη Σούπερ Λίγκα ή να το βουλώσουν ή αν συνεχίσουν να εκτεθούν.

Το ότι ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον νούμερο ένα μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού θα περάσει βέβαια στα ψιλά. Ο Ρικάρντο Κόστα ήταν νούμερο ένα επιλογή επί Μίτσελ, έφυγε ο Ισπανός και ήρθε ο Περέιρα, έγινε νέα προσπάθεια για να αποκτηθεί αλλά ο παίκτης ανήκει στον ΠΑΟΚ πλέον.

Στον Ολυμπιακό θα το περάσουν πως τον ήθελε ο Μίτσελ που έφυγε, μετά δεν τον ήθελαν αλλά τελικά προσπάθησαν όμως η επιλογή Μπανανά έχει προοπτική. Μία επικοινωνιακή στρατηγική αλά αντιπροέδρου Εδεσσαϊκού όπως συνηθίζουν όταν εκτίθενται.

Ο ΠΑΟΚ είχε να καλύψει σε αυτή την μεταγραφική περίοδο τρία βασικά κενά. Με την απόκτηση των πολύ μεγάλων ποδοσφαιριστών Νομπόα και Ρικάρντο Κόστα το 66% της αναζήτησης ολοκληρώθηκε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο και μας απομένει ο εξτρέμ. Ο οποίος εκτιμώ πως θα είναι το ίδιο εντυπωσιακός, την ώρα που οι βασικοί ανταγωνιστές δεν μπορούν να πλησιάσουν αυτό το επίπεδο.

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον 35χρονό Ταυλαρίδη, που είναι ξεκάθαρα χαμηλότερου επιπέδου από τον Ρικάρντο Κόστα και μεγαλύτερος σε ηλικία, ο Ολυμπιακός με Χάρα, χαρά στα σκέλια του δεν πρόκειται να δει.

Μάλιστα φτάνει στο σημείο να στέλνει τον Περέιρα να διαλέξει από τους παίκτες του Πλατανιά ή του Εργοτέλη για να μπορέσει να καλύψει κενά.

Από τη μία έχουμε τον ΠΑΟΚ που ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ για να φέρει ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας, από την άλλη έχουμε την Ξάνθη της Ευρώπης που ασχολείται μόνο με παίκτες που θα ντύσουν το βιογραφικό τους και θα πουληθούν. Αυτά είναι τα δεδομένα και όποιος έχει επιχειρήματα ας τα αναπτύξει.

Μάλιστα η Ξάνθη της Ευρώπης, στις υποθέσεις που μπήκε σφήνα για να πάρει παίκτες που ήθελε ο ΠΑΟΚ, στου Ρικάρντο Κόστα έμεινε με την πρόταση στο χέρι και στου Μπλάνκο δεν εκμεταλλεύτηκε το ότι ο Βρύζας στράβωσε με τον ατζέντη του και τον άφησε, με αποτέλεσμα ο παίκτης να επιστρέψει στην Αργεντινή. Η ρετσινιά πως μπλέκεται για να την χαλάσει απλά και όχι να πληρώσει, γίνεται γνωστή στην αγορά σιγά – σιγά.

Από την άλλη και ο ΠΑΟΚ πρέπει να γίνει πιο προσεκτικός στις διαρροές του, κάτι που στις τελευταίες περιπτώσεις δεν φέρει ευθύνη. Υπάρχουν και άλλοι που μιλάνε. Σε μία εποχή που υπάρχει η αντικατασκοπεία με τον Ολυμπιακό, όσα λιγότερα μαθαίνει τόσο καλύτερα.

Και πάμε λίγο στο κομμάτι των διαρροών, για το οποίο έγινε κουβέντα τελευταία στη Θεσσαλονίκη.

Ένας παίκτης δέχεται μία πρόταση πχ από τον ΠΑΟΚ. Ακόμη και καμία διάθεση να μην έχουν οι δυο τους να το βγάλουν προς τα έξω, θα προχωρήσουν σε ερωτήσεις ο ένας για την κατάσταση του παίκτη και ο άλλος για την κατάσταση της ομάδας.

Ήδη, το θέμα είναι γνωστό σε είκοσι ανθρώπους. Και θέμα που το ξέρουν πάνω από δύο άνθρωποι, παύει να είναι μυστικό.

Το λάθος που κάνουν στελέχη του ΠΑΟΚ όσον αφορά στις διαρροές, είναι πως μπορεί να ανοίξουν το στόμα τους σε παρέες που αισθάνονται ασφαλείς. Όμως δεν είναι.

Και αυτό το γνωρίζω πάρα πολύ καλά…

sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου