Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Οι σπουδαστές του Α-ΤΕΙΘ αρνούνται να φύγουν από την εστία

2b306229b8257d999e58da0e78c686d3_LΔιάλογο με φορείς και αιρετούς εκπροσώπους της πόλης, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημά τους, επιδιώκει ο σύλλογος οικοτρόφων της σπουδαστικής εστίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος στη Σίνδο.

Οι 210 ένοικοι έχουν πάρει «τελεσίγραφο» από τη διοίκηση του
ΑΤΕΙ-Θ να αποχωρήσουν από τον χώρο μέχρι την 1η Μαρτίου. Σε επιστολή τους οι ένοικοι της εστίας συμμερίζονται το σκεπτικό της απόφασης της διοίκησης του ιδρύματος, που είναι «η έλλειψη συντήρησης των υποδομών τα τελευταία χρόνια, τα προβλήματα που υπάρχουν στην ηλεκτροδότηση, ύδρευση, αποχέτευση, υγρομόνωση καθώς και εγκατάσταση θέρμανσης. Προφανώς ο συνδυασμός αυτών των λόγων καθιστά το κτίριο ακατάλληλο και μη ασφαλές».

Όπως ωστόσο υπογραμμίζουν οι σπουδαστές, «παρότι υποχρεούμαστε να εγκαταλείψουμε τον χώρο στον οποίο διαμένουμε, δεν μας έχουν δοθεί κάποιες έγγραφες εγγυήσεις που να αφορούν είτε τη μετακίνησή μας σε κάποια ξενοδοχειακή μονάδα είτε κάποιο ακριβές χρονοδιάγραμμα σχετικά με το πότε θα ξεκινήσουν και πόσο θα διαρκέσουν οι εργασίες αποκατάστασης των προαναφερθέντων προβλημάτων, οπότε ελλείψει αυτών αρνούμαστε να αποχωρήσουμε. Επιπρόσθετα το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει ανταποκριθεί σε καμία, όπως έχουμε ενημερωθεί, ουσιαστική έκκληση της διοίκησης του Ιδρύματος για οποιαδήποτε χρηματική βοήθεια».ΕΞΩΣΗ ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΟι σπουδαστές επισημαίνουν επίσης ότι «η ‘έξωση’ με συνοπτικές διαδικασίες προκάλεσε πανικό στους ενοίκους της εστίας», οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με το πρόβλημα στέγης κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου.Σημειώνεται ότι η συντήρηση των υποδομών της σπουδαστικής εστίας είναι το ένα σκέλος του προβλήματος. Το δεύτερο αφορά την προμήθεια πετρελαίου, που έχει παγώσει επί δύο χρόνια, με αποτέλεσμα στα πέντε τμήματα, τα εργαστήρια, τη βιβλιοθήκη και τα γραφεία του ΑΤΕΙ-Θ, οι περίπου 16.000 σπουδαστές, οι καθηγητές και οι διοικητικοί υπάλληλοι να σπουδάζουν και να εργάζονται σε παγωμένα κτίρια.Η αιτία για την οποία έφτασε η κατάσταση σ’ αυτό το οριακό σημείο είναι ότι το παράρτημα Θεσσαλονίκης του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχει σταματήσει τη διαδικασία προμήθειας πετρελαίου, που γίνεται με διεθνή διαγωνισμό υπό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου