Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Οκτώ νεκροί από επιδρομή τζιχαντιστών σε ξενοδοχείο της Λιβύης (Φώτο)

Σύμφωνα με πληροφορίες τηλεοπτικού σταθμού ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται και πέντε ξένοι διπλωμάτες - Ανάμεσά τους και δύο γυναίκες
Λίγη ώρα μετά την επίθεση τζιχαντιστών σε πολυτελές ξενοδοχείο της Τρίπολης στη Λιβύη, όπου κρατούνται όμηροι, νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο για τουλάχιστον οκτώ νεκρούς.

Σύμφωνα με τους Straits Times, στο πεντάστερο ξενοδοχείο Corinthia Hotel όπου εισέβαλαν μέλη οργάνωσης που δηλώνει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε αυτοκίνητο που είχε σταθμεύσει έξω από το κτίριο. Στη συνέχεια και αφού πρώτα σκότωσαν φρουρό που βρισκόταν στην είσοδο ανέβηκαν στον 210 όροφο όπου διαμένουν ξένοι διπλωμάτες.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι Straits Times από τους οκτώ νεκρούς, πέντε είναι ξένοι.

Όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό al-Naba ο Μαχμούντ Χαμζά, εκπρόσωπος των ειδικών δυνάμεων, δήλωσε πως ανάμεσα στους νεκρούς είναι και δύο γυναίκες, και ένα μέλος των δυνάμεων ασφαλείας. Ωστόσο, δεν έδωσε στη δημοσιότητα την εθνικότητα των θυμάτων. 

«Ανέβηκαν (οι τζιχαντιστές) στον 21ο όροφο, όπου διαμένουν ξένοι διπλωμάτες και εκπρόσωποι ξένων εταιριών και πήραν ομήρους 12 ξένους διπλωμάτες», δήλωσε πηγή σε τοπικό σταθμό. 

Την ίδια ώρα, ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός CCTV μετέδωσε εικόνες από το κλειστό κύκλωμα από το εσωτερικό του ξενοδοχείου, στις οποίες λέγεται πως απεικονίζονται δύο από τους τρομοκράτες. 

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE, μέλη του ΙΚ στη Λιβύη ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση. 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου