Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Έρχεται το λευκό μητρώο επιχειρήσεων και το ερωτηματολόγιο για τις εργασιακές ανάγκες

Έρχεται το λευκό μητρώο επιχειρήσεων και το ερωτηματολόγιο για τις εργασιακές ανάγκες
Υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, πλήθους υπουργών και κοινωνικών εταίρων συνεδρίασε σήμερα για πρώτη φορά το Εθνικό Συμβούλιο Απασχόλησης στο Μέγαρο Μαξίμου.
"Η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια" είπε ο πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τα συναρμόδια υπουργεία και τους κοινωνικούς εταίρους να σχηματοποιήσουν τις προτάσεις τους, έτσι ώστε στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Απασχόλησης, το πρώτο 10ημερο του Οκτωβρίου, να έχουν μια ενιαία πρόταση για τις πολιτικές τόνωσης της απασχόλησης.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, καθιερώνεται το λευκό μητρώο επιχειρήσεων, που θα αφορά στις συνεπείς επιχειρήσεις που δεν χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές και δεν υποπίπτουν σε παραβάσεις. Πρόκειται επί της ουσίας για ένα... επιπλέον κίνητρο, που συνεπάγεται μειωμένους ελέγχους και προϊόντος του χρόνου μειωμένες εισφορές.

Click4more: Μυστήριο με την παραίτηση του Κώστα Κουκοδήμου από την θέση του υφυπουργού Παιδείας
Επίσης, καθιερώνονται οι συμπράξεις αρμόδιων υπουργείου, κοινωνικών εταίρων και ΟΑΕΔ για τα μεγαλύτερα δυνατά αποτελέσματα. 

Την Παρασκευή, εξάλλου, ο Γιάννης Βρούτσης, όπως είπε, υπέγραψε υπουργική απόφαση για τη διάγνωση αναγκών εργασίας σε όλες τις επιχειρήσεις ανά την επικράτεια. Ουσιαστικά είναι ένα ερωτηματολόγιο το οποίο θα συμπληρώσουν οι επιχειρηματίες για να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα ανά πάσα στιγμή για τις εργασιακές ανάγκες κάθε επιχείρησης. 

Κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Απασχόλησης, οι κοινωνικοί εταίροι, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησαν να καταλήξουν σε εκείνους τα κοινοτικά κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Επίσης, όπως είπαν, ζήτησαν και απέσπασαν δέσμευση πως τις επόμενες μέρες θα έρθει διάταξη στη Βουλή για τη διευθέτηση των κόκκινων δανείων του ΟΕΚ. 
Κατά τη συνεδρίαση, επίσης, τέθηκε και το θέμα της ρήτρας απασχόλησης, που αποτελεί πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου. Πρόκειται για ρήτρα θα μπαίνει σε κάθε μνημονιακή δράση ή κανονική πράξη κάθε υπουργείου και θα μελετά την επίπτωσή τους στην απασχόληση. 

Σαμαράς: Ύπουλος και σκληρός αντίπαλος η ανεργία

«Το θέμα της ανεργίας είναι ο πιο ύπουλος και σκληρός αντίπαλος της κοινωνίας και υπονομεύει τα όνειρα της νεολαίας», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την τοποθέτησή του στην πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Απασχόλησης, σημειώνοντας πως η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια. 

«Πρέπει να αναλάβουμε δράση καθώς ήδη μπαίνουμε στη διαδικασία της ανάκαμψης. Ύστερα από 24 τρίμηνα είναι η πρώτη φορά που έχουμε άνοδο του ΑΕΠ, έχουν υπολογιστεί εντός της επόμενης 10ετίας 770.000 θέσεις εργασίας, πλην του τομέα της ενέργειας», επεσήμανε ο πρωθυπουργός. 

Και συμπλήρωσε: «Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την απορρόφηση των ανέργων και στην προσπάθεια αυτή δεν πρέπει να απαξιώνεται το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό που έχουμε. Η έμφαση πλέον δίνεται στην πανευρωπαϊκή στρατηγική κατά της απεργίας και αυτό προκύπτει και από τη γενικότερη στροφή της Ε.Ε. προς την πολιτική οικονομία».

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης από την πλευρά του δήλωσε: «Η ανοδική πορεία τς οικονομίας πρέπει να συνοδευτεί με την ταχύτερη δυνατή αποκλιμάκωση της ανεργίας. Επιδιώκουμε ένα δυνατό και ισχυρό κοινωνικό μέρισμα απασχόλησης. Τα συμπεράσματα Συμβουλίου λειτουργούν για εμάς ως κατευθυντήριες γραμμές για τις επόμενες κινήσεις μας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου