Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Ο ελληνικός καφές κάνει καλο στην....

Ο ελληνικός καφές κάνει καλο στην....
Σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία ο ελληνικός καφές εντάσσεται ανάμεσα στα ροφήματα που χαρακτηρίζονται για την ευεργετική τους δράση.
.
Τα στοιχεία για τον καφέ καταδεικνύουν μια προστατευτική δράση από μια κατηγορία αντιοξειδωτικών που βρίσκουμε σε αυτόν, των λεγόμενων χλωρογενικών οξέων. Η δράση αυτή εστιάζεται σε συγκεκριμένα είδη καφέ, όπως ο ελληνικός καφές.

Μια αντιπροσωπευτική μελέτη της Ικαρίας, από την ομάδα του Καθηγητή Καρδιολογίας της Ιατρική Σχολής Αθηνών κ. Στεφανάδη, εξέτασε τη σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση καφέ και την επίδρασή της στα επίπεδα υγείας των ηλικιωμένων κατοίκων του νησιού.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι πάνω από το 87% των συμμετεχόντων στη μελέτη έπιναν ελληνικό καφέ κάθε μέρα, οι οποίοι και είχαν καλύτερη ενδοθηλιακή λειτουργία. Ακόμη και σε εθελοντές που είχαν υψηλή αρτηριακή πίεση, η κατανάλωση καφέ συνδέθηκε με την καλύτερη λειτουργία του ενδοθηλίου, χωρίς αρνητική επίδραση στην αρτηριακή πίεση. Οι ερευνητές κατέληξαν στα συμπέρασμα ότι ο ελληνικός καφές φαίνεται να συγκεντρώνει ποικίλα οφέλη για την καλή μας υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου