Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - Ελεύθεροι με όρους έξι κατηγορούμενοι για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές

Ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν έπειτα από τις απολογίες τους στην ανακρίτρια Πολυγύρου, έξι κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, που κατηγορούνται για την υπόθεση της εμπρηστικής επίθεσης τον περσινό Φεβρουάριο, στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.
Σε πέντε άτομα επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ στον...
 έκτο, ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα δεν επιβλήθηκε κανένας όρος.
Όλοι οι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν με υπομνήματα αρνούμενοι τις βαρύτατες πράξεις που τους αποδίδει το κατηγορητήριο, ενώ οι συνήγοροί τους έκαναν λόγο για «φρονηματικές» διώξεις, που έχουν στόχο να μειώσουν τοαγωνιστικό φρόνημα της τοπικής κοινωνίας.
Αύριο Τρίτη αναμένεται να απολογηθούν στην ίδια ανακρίτρια ακόμη εννέα άτομα, κλείνοντας έτσι τον κύκλο των απολογιών για την πολύκροτη υπόθεση του εμπρησμού στις Σκουριές, για την οποία κατηγορούνται συνολικά 22 άτομα, αντιμετωπίζοντας σωρεία κακουργηματικών πράξεων.
Αρχικά, τέσσερις εξ αυτών είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι στη συνέχεια όμως αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους.
Το επόμενο διάστημα αναμένεται να αποσταλούν κλήσεις σε 29 άτομα προκειμένου να απολογηθούν για μία σειρά από επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη χρονιά, που συνδέονται με την επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική.
Το κατηγορητήριο, που περιλαμβάνει αρκετά κακουργήματα, αφορά περιστατικά που φέρεται ότι τελέστηκαν μεταξύ Μαΐου και Αυγούστου του 2013 στην περιοχή Λάκκος Καρατζά, στη Μεγάλη Παναγία και στην ευρύτερη περιοχή της Ιερισσού.
paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου