Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - Διαμαρτυρία 8 Απλήρωτων εργαζομένων της Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής






Δείτε το έγγραφο της διαμαρτυρίας εδώ....




 ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
            Είμαστε μια ομάδα οχτώ ατόμων , οι οποίοι εργαζόμαστε εδώ και τέσσερα χρόνια στη Περιφερική Ενότητα Χαλκιδικής , και είμαστε  χαρακτηρισμένοι ως  άτομα με ειδικές ανάγκες. Ωστόσο η ικανότητα μας για εργασία και η μεγάλη μας προσφορά  στις Υπηρεσίες που τοποθετηθήκαμε , δεν αμφισβητήθηκε ποτέ από κανέναν , μιας και ήταν προφανή τα αποτελέσματα της εργασίας μας.
            Αν και έχουμε συναίσθηση της πολυπλοκότητας της εργασίας σας και των ευθηνών σας , σαν μέλος του....
Ελληνικού Κοινοβουλίου . Ωστόσο , αυτή η ιδιότητα μας αναγκάζει να προστρέξουμε σε εσάς, με την ελπίδα ότι θα μπορέσετε να ασχοληθείτε με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και να συμπαρασταθείτε στον αγώνα μας.
            Είναι γνωστό, ότι στην εποχή μας, το μεγαλύτερο πρόβλημα της κοινωνίας μας είναι η ανεργία. Οι συνεχείς απολύσεις, σε συνδυασμό με την συρρίκνωση της αγοράς εργασίας, έχουν φέρει τους συνανθρώπους μας σε απόγνωση, αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητα, χωρίς να έχουν την  δυνατότητα  να καλύψουν τις  βιοτικές, οικογενειακές και κοινωνικές ανάγκες τους.
            Είμαστε στην δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίσουμε το δίλλημα ή να αποδεχτούμε μια κατάσταση η οποία μας οδηγεί στην ανεργία η να ξεκινήσουμε έναν αγώνα ζωής, έχοντας επίγνωση των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσουμε.
Και πρόκειται πραγματικά για αγώνα επιβίωσης .
          Οι ανάγκες μας οι βιοτικές, σαν άνθρωποι, αλλά και σαν άτομα με ειδικές ανάγκες που έχουν ιδιαίτεροι ανάγκη από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μας αναγκάζει, όχι μόνο να εγκαταλείψουμε κάθε σκέψη για αποδοχή της δυσμενούς μας κατάστασης αλλά και να επιδοθούμε σε έναν αγώνα δημοσιοποίησης του προβλήματος και σε έναν δικαστικό αγώνα για την επίτευξη κάποιου ευνοϊκού για εμάς αποτελέσματος. Οποιαδήποτε άλλη αντιμετώπιση του προβλήματος απειλή άμεσα την επιβίωση , όχι μόνο την δική μας, αλλά και των οικογενειών μας που είναι το κυριότερο μέλημα μας.
          Στον αγώνα αυτό, που θέλουμε να πιστεύουμε, ότι δεν ότι δεν θα είναι ανέλπιδος , έχουμε ανάγκη από κάθε δυνατή βοήθεια και συμπαράσταση από ανθρώπους τολμηρούς που θα μας βοηθήσουν να ακουστεί η φωνή μας και θα κινηθούν ενεργά στο πλευρό μας.
          Για να έχετε σωστή ενημέρωση, σας αποστέλλουμε ένα χρονικό των συμβάσεων μας και των προσφυγών που έχουμε κάνει ήδη στις δικαστικές αρχές.
            Γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα μας δεν είναι μοναδικό και ότι η επίλυση του δεν είναι εύκολη.
Είμαστε όμως αποφασισμένοι να αγωνιστούμε, γιατί ο αγώνας για εμάς είναι μονόδρομος.
Είναι αδύνατο να αποδεχτούμε την οικονομική εξαθλίωση των οικογενειών μας και την κοινωνική μας απαξίωση.
            Οι στόχοι μας στην εποχή μας φαντάζουν υψηλοί.
            Αποσκοπούμε στην διατήρηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας μας.

Με εκτίμηση
Οι οχτώ απλήρωτοι εργαζόμενοι
Στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου