Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Πόσα χρόνια ζωής θα κερδίσετε αν κόψετε το ποτό;

Η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ και ο αλκοολισμός είναι συνηθισμένα φαινόμενα στην εποχή μας και πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από αυτά. Οι συνέπειες που έχει το αλκοόλ στον οργανισμό είναι πολλές και σημαντικές. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί πως θα επωφελήσετε την υγεία σας σταματώντας το ποτό. 

Γράφει η Χριστίνα Ι. Μπουντούρη
Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός

Οι άμεσες επιπτώσεις της διακοκοπής του αλκοόλ περιλαμβάνουν:
 
Θα αισθάνεστε καλύτερα τα πρωινά όταν ξυπνάτε με λιγότερες αδιαθεσίες
Θα είστε λιγότερο κουρασμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα νιώθετε γεμάτοι ενέργεια και περισσότερο δημιουργικοί
Το δέρμα σας θα αρχίσει να έχει καλύτερη όψη και να φαίνεται περισσότερο υγιές 
Θα χάσετε κιλά 
 
Τα μακροπρόθεσμα οφέλη περιλαμβάνουν:
 
Βελτίωση της διάθεσης. Υπάρχει ένας ισχυρός δεσμός μεταξύ της βαριάς κατανάλωσης αλκοόλ και της κατάθλιψης και συχνά τα άτομα που πίνουν νιώθουν ανήσυχα και πεσμένα ψυχολογικά χωρίς αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση. Αν ήδη αισθάνεστε λυπημένοι το ποτό μπορεί να το χειροτερέψει. Η μείωσή του μπορεί να σας κάνει να έχετε μία καλύτερη διάθεση γενικά.
 
Βελτίωση της ποιότητας του ύπνου. Το αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο σας. Αν και μπορεί να βοηθήσει κάποιους ανθρώπους να αποκοιμηθούν πιο γρήγορα στη συνέχεια διαταράσσει τις συνήθειες του ύπνου και παρεμποδίζει από τον βαθύ ύπνο. Έτσι, μειώνοντας το αλκοόλ θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε πιο ξεκούραστοι όταν ξυπνάτε.
 
Βελτίωση της συμπεριφοράς. Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει την κρίση και τη συμπεριφορά σας. Μπορεί να συμπεριφέρεστε παράλογα ή επιθετικά όταν είστε μεθυσμένοι και σε μακροχρόνια χρήση εμφανίζονται και κενά μνήμης. Η διακοπή του είναι ευεργετική στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. 
 
Υγιής καρδιά. Η μακροχρόνια και βαριά κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε παθήσεις της καρδιάς. Ορισμένες από αυτές δεν μπορούν να αντιστραφούν πλήρως, αλλά η διακοπή του αλκοόλ μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση. 
Χριστίνα Ι. Μπουντούρη
Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός
Email: cbountouri@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου