Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Τα μάζεψαν οι Τούρκοι- Δε θα πραγματοποιηθεί η δεκάμηνη άσκηση στο Αιγαίο

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ: Τα μάζεψαν οι Τούρκοι- Δε θα πραγματοποιηθεί η δεκάμηνη άσκηση στο Αιγαίο
Σημαντική διπλωματική νίκη, αλλά και εντυπώσεων πήρε η Ελλάδα στο θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες με την άσκηση του τούρκικου στόλου στο Αιγαίο.
Έπειτα από τη σφοδρή αντίδραση της Αθήνας στην έκδοση της ΝΟΤΑΜ Α0889/15 με την οποία η Άγκυρα (σε συνδυασμό με τη NAVTEX 201/15) δέσμευε μία τεράστια περιοχή στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο γι ασκήσεις με πραγματικά πυρά από τις 2 Μαρτίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015 (σε μία περιοχή από τη Σκύρο μέχρι τη Λήμνο), η τουρκική πλευρά υποχρεώθηκε τελικά τη Δευτέρα να υποχωρήσει και να προχωρήσει στην έκδοση διορθωτικών - ακυρωτικών ΝΟΤΑΜ που βγάζουν -έστω προσωρινά- το Αιγαίο εκτός του... πεδίου βολής τους.
Αρχικά οι Τούρκοι αποφάσισαν να... εξαιρέσουν από το πεδίο βολής τη Λήμνο και λίγες ώρες αργότερα, έκαναν οριστικά πίσω, μη θέλοντας να ρίξουν κι άλλο λάδι στη φωτιά στις σχέσεις των δύο χωρών. Το... κακό πάντως είχε γίνει, αφού οι αντιδράσεις τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Ευρώπη ήταν πολύ μεγάλες και ειδικά η χώρα μας ήταν έτοιμη να αναχαιτίσει οποιαδήποτε επιχείρηση των τουρκικών στρατευμάτων, που υπενθυμίζουμε ότι θα γινόταν με κανονικά πυρά στο Βόρειο Αιγαίο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου